Blog

Bar 1931 láká nejen na drinky, ale i tapas a zajímavé akce

 

Barovou scénu v regionu obohatil v prosinci nový podnik – Bar 1931, jenž je součástí Bistrotéky Valachy v nově rekonstruovaném Obchodním domě Zlín. Petr Slovák, který bar řídí, má v oboru bohaté zkušenosti. Před třinácti lety „rozjížděl“ dnes dobře známý Cocktail bar Lanterna ve Velkých Karlovicích, zabývá se barovým cateringem na velkých firemních akcích či hudebních festivalech v regionu a dva roky dokonce působil jako ambasador značky rumů Havana Club pro celou ČR. „Pocházím ze Zlína a vždy jsem si přál otevřít si tu bar. Když se naskytla možnost vybudovat bar v rámci neobvyklého konceptu Bistrotéky Valachy, rád jsem ji přijal,“ říká.

Petře, proč se vlastně podnik jmenuje zrovna Bar 1931?

Číslovka v názvu je odvozena od roku otevření Obchodního domu. Donedávna se tradovalo, že to bylo v roce 1932. Až nedávno, během rekonstrukce, se objevily historické doklady, že Tomáš Baťa zahájil provoz už před Vánoci roku 1931, aby stihl období předvánočních nákupů. Název vzdává hold předkům, kteří tuto zajímavou stavbu vybudovali.

Jaká je filozofie vaší nabídky?

Naším cílem je vybudovat atraktivní městský bar, který se stane místem setkávání lidí, co mají rádi kvalitní drinky a vyhledávají vysokou barovou kulturu s top servisem. Chceme je nejen oslovit našimi drinky, ale i dalšími aktivitami, které se zatím ve Zlíně neprosadily. Díky spojení s Bistrotékou Valachy nabízíme celodenní provoz.

Co vše tedy hosté u vás najdou?

Máme širokou škálu destilátů, z níž bych vyzdvihl zejména 80 druhů rumů. V menu jsou i kvalitní vína, pravé šampaňské, velký výběr koktejlů, chystáme speciální drink menu inspirované Zlínem. Chceme hosty potěšit i dalšími zážitky, zavedli jsme například nabídku tapas jednohubek, rozjedeme i polední menu a v létě se můžete těšit na venkovní zahrádku. Připravujeme i doprovodné akce. Jednou z prvních akcí bude neformální beseda s Lukášem Hejlíkem na téma GASTROMAPA a vše kolem ní.

Co konkrétně?

Například 14. března besedu s food blogerem Lukášem Hejlíkem o jeho Gastromapě, v druhé polovině března školu míchání whisky s jedním z největších znalců u nás Zdeňkem Kortišem nebo degustaci s palírnou Žufánek. Chceme využít zajímavé kontakty, které máme díky aktivitám z minulosti. Samozřejmě můžou naše prostory využít firmy pro akce či obchodní jednání.

Jak vlastně bylo těžké v dnešní době sehnat zkušený personál, který je základem úspěšného podniku?

Naštěstí jsem se mohl spolehnout na tým lidí, se kterými spolupracuji už několik let v Cocktail baru Lanterna i při caterinzích. Jde o zkušené barmany, které školíme u těch nejlepších. Mnozí se úspěšně účastní oborových soutěží. Můžu zaručit, že kvalita našeho servisu je skutečně na výborné úrovni.

  

Rozhovor vznikl pro Zlínský deník (vyšlo 5. 2. 2019)“