Bistrotéka láká na grilování až do noci i nové letní drinky

Zpříjemněte si léto pohodovým gastronomickým zážitkem, zastavte se vyzkoušet některou z novinek Bistrotéky Valachy. Tento originální gastronomický podnik najdete v nedávno zrekonstruovaném Obchodním domě, kde pro hosty na dvou podlažích zajímavě propojuje celodenní bistro, pekárnu, obchod, kavárnu s cukrárnou, kornuterii, školu vaření a Bar 1931

Právě na zahrádce u Baru 1931 si nyní můžete zpestřit letní dny oblíbeným grilováním a to od středy do soboty vždy od 17:00 až do 23:30. Ve stálé nabídce je burger Čtvrtlibrák se sýrem, bezmasý Halloumi burger, Reuben burger s uzeným hovězím masem, cheddarem, majonézou kysaným zelím nebo hot dog s okurkovou chilli salsou, uzenou cibulí a mozzarelou. K tomu si dejte něco z aktuálního drink menu, které vzniklo pod taktovkou nového šéfbarmana Tomáše Petra. Zahrnuje speciální letní nabídku drinků z ginu včetně legendárního „Betonu“ ve dvou variantách, ale také drinky s kávou v alko i nealko verzi.

V kornuterii se osvěžíte novinkovými zmrzlinami vyrobenými podle italských receptur, které si podle vlastní chuti necháte doladit domácími polevami a pečenými oříšky. O poschodí výš, v kavárně, vám ze zmrzliny připraví i poháry s čerstvým ovocem.
Pokud vyrážíte na piknik, může vám přijít vhod další nabídka v kornuterii, kde nabízejí dva typy připravených piknikových balíčků.

Letní dny si přímo říkají o lehčí oběd. Polední menu proto kuchaři na prázdniny obohatili o každodenní nabídku obědového salátu, těstovin a risotta. Zajít si do Bistrotéky ale můžete i na snídani nebo zakončit den rychlou večeří v bistro stylu s výběrem ze stálého menu

Nepřehlédněte ani nabídku obchodu, kde kromě vyhlášeného kvasového chleba a dalšího pečiva nakoupíte i různé potraviny, které jsou pečlivě vybírány s důrazem na kvalitu surovin a prověřené dodavatele. Najdete tu i pomazánky, hotová jídla či obědové saláty přímo od kuchařů Bistrotéky. V těchto dnech byl sortiment doplněn řadou novinek, které stojí za to vyzkoušet.
I v létě pokračují v Bistrotéce kuchařské kurzy. K atraktivním novinkám patří škola grilování Přemka Kose (20. 8.) či kurz s šéfcukrářkou Bistrotéky Tamarou Adamčíkovou (12. 8.). Zajímavou akcí bude také 21. srpna Škola čepování piva pod vedením sládka Romana Šolce. Povídání o pivu a výuku čepování zpříjemní občerstvení v podobě tataráku.

A sladký tip na závěr: také cukrárna rozšířila nabídku o další zajímavosti. Můžete si nechat upéct svatební či jiný dort na míru nebo si objednat celý sladký raut / sweet bar. To vše v duchu vysoké řemeslné kvality a prvotřídních surovin, kterými je cukrárna Bistrotéky Valachy vyhlášená.