Při příležitosti nového sezónního menu vám přinášíme rozhovor s naším šéfkuchařem.
Menu pravidelně obměňujeme dvakrát až třikrát ročně, abychom v něm zachytili aktuální sezónu a sezónní suroviny. Novinek je celá řada. Zaměřujeme se na speciality z kvalitního masa od špičkových dodavatelů, pozornosti hostů bych doporučil třeba jehněčí kolínko z Farmy Rudimov na grilované zelenině nebo pomalu pečené lehce zauzené hovězí žebro od Krava&Company se škvarečky z pancetty a pastinákovým pyré. Máme i nové saláty s mladým telecím masem nebo s oblíbeným sýrem burrata.
Už několik sezón u nás vede žebříček nejprodávanějších jídel česká bistro klasika - smažený sýr. Musím ale rovnou dodat, že opravdu není smažák jako smažák. U nás ho připravujeme z kvalitního 45% eidamu a smažíme na přepuštěném másle, takže je opravdu krásně vláčný a proto si ho hosté tak oblíbili. Těsně za ním následuje tatarák, který u nás připravujeme netradičně s lanýžovým olejem a strouhaným žloutkem. Ten v menu také zůstává a nově přidáváme variantu klasického tataráku s chilli, květy kaparů a zelenými olivami. Zůstávají i naše steaky nebo reuben sendvič s pastrami, které připravujeme přímo v naší kuchyni.
Máte pravdu, snídaně u nás opravdu „frčí“ čím dál víc, hlavně vajíčka, která děláme ve všech možných podobách – tři vejce do skla, míchaná, pečená i volská očka na obložených chlebech, ale taky lívance nebo kaše, máme i fit snídani pro sportovce nebo klasické párky. I snídaně se chystáme obměnit, novinky budou v řádu pár týdnů.
Zůstáváme u osvědčené nabídky. Denně si u nás hosté můžou vybrat ze dvou polévek a pěti hlavních chodů, z toho jeden je připravovaný s důrazem na nízký obsah sacharidů (low carb) a dvě speciality držíme na jídelníčku od pondělí do pátku, zpravidla špagety a risotto. Takže kdo chce na jaře jíst lehčeji, určitě si vybere. Na oběd se dá zajít nejen do restaurace a ve všední dny do Baru 1931, ale kdo spěchá, může si vybrat s sebou něco v kornuterii. Hodně oblíbené je poke nebo pohanková palačinka plněná kozím sýrem.