Kurz vaření s Romanem Paulusem - michelinským šéfkuchařem!

Termín:   

  • čtvrtek 9. 5. 2024 od 16:30

  • Délka kurzu: 3,5 hodiny
  • Úroveň: pro všechny
  • Cena: 4790 Kč/osoba
  • Lektor: Roman Paulus - šéfkuchař oceněný michelinskou hvězdou

O Romanu Paulusovi

Roman Paulus získal v roce 2012 jako vůbec první český šéfkuchař michelinskou hvězdu a v letech 2013 až 2017 ji ještě pětkrát obhájil. Teď bude tento top český šéfkuchař, aktuálně působící v Bistru Paulus a Lobster Catering v Olomouci, hostovat u nás ve Škole vaření.


Od dětství snil o možnosti vařit ve špičkových světových restauracích. Po revoluci proto využil nabídku na studium v Rakousku, kde se vyučil a zahájil profesionální kariéru. První zkušenosti se špičkovou světovou gastronomií získal v roce 1999 v hotelu Savoy v Londýně, poté půl roku pracoval na zaoceánské lodi Queen Elisabeth 2.
Mezi léty 2000 – 2007 působil v hotelech řetězce Hilton ve Vídni a v Praze. Od roku 2008 do roku 2020 byl šéfkuchařem v restauraci hotelu Radisson Blu Alcron Prague. Absolvoval stáže v  mezinárodních vzdělávacích institucích (The Emirates Academy of Hospitality Management) a světových restauracích (michelinské restaurace La Pergola v Římě a Maison du Boeuf v Bruselu).
Je nositelem nejprestižnějšího hodnocení v oboru: pro pražský Alcron získal šestkrát michelinskou hvězdu. V současnosti je spolumajitelem Bistra Paulus a šéfkuchařem olomoucké společnosti Lobster Catering. 
(Zdroj:https://www.bistro-paulus.cz/o-nas/)

Menu:

  • Telecí tatarák vitello tonatto
  • Chřestová polévka
  • Pomalu prohřátý losos s hráškovým krémem a ledovým salátem 
  • Panna cotta s jahodovým pyré

 

Zaujal vás tento kurz? rezervace@bistrovalachy.cz

nebo OBJEDNEJTE JAKO DÁRKOVÝ POUKAZ PRO DANÝ TERMÍN: