Pečení kvasového chleba

Termíny: 

  • neděle 5. 5. 2024 od 16:30 vyprodáno
  • neděle 19. 5. 2024 od 16:30 vyprodáno
  • neděle 16. 6. 2024 od 16:30
  • neděle 15. 9. 2024 od 16:30
  • neděle 29. 9. 2024 od 16:30
  • středa 16. 10. 2024 od 16:30

  • Délka kurzu: 2,5 hodiny
  • Úroveň: začátečníci
  • Cena: 2190 Kč/osoba
  • Lektorka: vedoucí obchodu a pekárny Bistrotéky Valachy Lenka Molková

Lektorka Lenka Molková neskrývá svoji zálibu v gastronomii a netají se tím, že je "hobíkem". Postupem času se ovšem Lenčino nadšení pro jídlo přehouplo v plnohodnotnou práci. Aktuálně Lenka působí jako vedoucí obchodu a pekárny v Bistrotéce Valachy, které zasvětila několikaleté zkušenosti s domácím pečení chleba. Na kurzu rozhodně nečekejte tvrdého pekaře umazaného od mouky, ale srdečnou gastronomickou nadšenkyni, která se neostýchá sdílet svoji vášeň pro výrobu ch.leba včetně její originální receptury. 

Na kurzu se dozvíte jak upéct kvasový chléb v domácí troubě. Naučíte se postup přípravy základního kvasového pšenično-žitného chleba ve všech jeho fázích:

  1. Udržování a rozmnožování kvasu
  2. Mouky, typy mouky
  3. Zpracování těsta
  4. Kynutí
  5. Pečení
  6. Řezání
  7. Nejčastější chyby

Každý účastník si odnese

  • Bochník vlastnoručně upečeného chleba
  • Svoji skleničku kvasu
  • Balík pšeničné chlebové a balík žitné chlebové mouky
  • Sáček chlebového koření​​​​​

Zaujal vás tento kurz? rezervace@bistrovalachy.cz

Při  přímé rezervaci uveďte své jméno, příjmení, adresu trvalého bydliště, počet osob, e-mail, telefonní číslo. Kapacita je omezená, po dokončení rezervace vám bude vystavena zálohová faktura.

nebo OBJEDNEJTE JAKO DÁRKOVÝ POUKAZ PRO DANÝ TERMÍN: