Kurz pečení chleba

  • Termíny: 3. 9., 15. 9. nebo 12. 11. 2019 – všechny termíny jsou plně obsazeny
  • Začátek kurzu: nedělní kurzy v 16:00, pondělí a úterý od 17:00
  • Délka kurzu: 2 – 3 hodiny
  • Úroveň: začátečníci
  • Cena: 1790 Kč/osoba
  • Lektorka: vedoucí obchodu a pekárny Bistrotéky Valachy Lenka Molková

Lektorka Lenka Molková neskrývá svoji zálibu v gastronomii a netají se tím, že je "hobíkem". Postupem času se ovšem Lenčino nadšení pro jídlo přehouplo v plnohodnotnou práci. Aktuálně Lenka působí jako vedoucí obchodu a pekárny v Bistrotéce Valachy, které zasvětila několikaleté zkušenosti s domácím pečení chleba. Na kurzu rozhodně nečekejte tvrdého pekaře umazaného od mouky, ale srdečnou gastronomickou nadšenkyni, která se neostýchá sdílet svoji vášeň pro výrobu chleba včetně její originální receptury. 

Na kurzu se dozvíte jak upéct kvasový chléb v domácí troubě. Naučíte se postup přípravy základního kvasového pšenično-žitného chleba ve všech jeho fázích:

  1. Udržování a rozmnožování kvasu
  2. Mouky, typy mouky
  3. Zpracování těsta
  4. Kynutí
  5. Pečení
  6. Řezání
  7. Nejčastější chyby

Každý účastník si odnese

  • Svoji skleničku kvasu
  • Balík pšeničné chlebové a balík žitné chlebové mouky
  • Sáček chlebového koření

Máte zájem o tento kurz?

Napište nám na rezervace@bistrovalachy.cz a my vás zařadíme na čekací listinu.