Další pokračování oblíbeného kurzu s recepty populárního Jamieho Olivera. Vše pod vedením zkušeného lektora Přemka Kose. Vyzkoušíte si přípravu parfaitu z kachních jater, pečené kuře v těstě, hovězí bolognese nebo domácí váječné těstoviny. Vše bude zakončeno čokoládovým brownies se zmrzlinou.
Na kurzu pod vedením lektorky Lenky Molkové, která je vedoucí pekárny a obchodu Bistrotéky Valachy, se dozvíte jak upéct kvasový chléb v domácí troubě. Naučíte se postup přípravy základního kvasového pšenično-žitného chleba ve všech jeho fázích.
Fúze české a francouzské cukrařiny ve třech různých zákuscích z odpalovaného těsta. Pod vedením cukrářky Lucie Cimburkové se naučíte, jak se takové těsto správně připravuje, jak si udělat božský slaný karamel a v neposlední řadě si vyzkoušíte několik receptů na složitější i úplně jednoduché krémy, které s odpalovaným těstem skvěle fungují.
Představujeme nový kurz lektorky Kataríny Hladké, který ocení všichni příznivci veganské stravy. Katka si pro vás připravila veganské menu inspirované asijskou gastronomií. Na tomto kurzu se seznámíte a naučíte, jak si připravit veganské varianty oblíbených jídel, jako je aromatická polévka pho, poke bowl s tofu nebo tradiční indický pokrm.
Kurz, který představí základní filosofii curry, provede Vás Srí Lankou, Thajskem, Indií a Malajsií. Připravíte si curry pomocí směsí koření i curry pasty. Ochutnáte exotické chutě autentických surovin a přivoníte k čerstvým asijským bylinám. Kurzem Vás provede šéfkuchař Jiří Lhota.
Představujeme nový kurz se šéfkuchařem Markem Lojdou, který je Ambassadorem Makro akademie od roku 2022. Zkušenosti sbíral nejen v ČR, ale i v zahraničí. Například v restauraci Paloma, v Mougines ve Francii, získal s týmem, ve kterém pracoval jako sous chef, druhou Michelinskou hvězdu. Na tomuto kurzu vaření si pro vás připravil menu inspirované francouzskou kuchyní, jako je variace langustin nebo rolovaný čerstvý mořský vlk.
Další termíny oblíbené Velké pánské jízdy jsou opět tady! Na kurzu si pánové po úvodní degustaci rumu Pacto Navio připraví hovězí tatarák s parmezánovými chipsy, oblíbený burger dvojručák nebo steak s koňakovou omáčkou. Nebude samozřejmě chybět ani krevetové risotto a sladká tečka v podobě flambovaného ananasu s karamelem. Kurz je určen pouze pro pány. Ideální jako dárek pro vaše partnery, co říkáte dámy?
Letní grilování se stalo jedním z nejoblíbenějších kurzů školy vaření, a tak si šéfkuchař Přemysl Kos připravil pokračování! I druhý díl kurzu proběhne venku na zahrádce Bistrotéky Valachy u zadního parkoviště OD Zlín, kde budou umístěny speciální grily i všechno potřebné vybavení.
Šéfkuchař Tomáš Černý pro vás připravil druhý díl kurzu steaků a omáček. Těšit se můžete na kuřecí supreme s bramborovým fondánem, kachní prsa pečená na 54 °C s páleným jablečným pyré a vepřovou plumu s mrkvovým pyré a bylinkovou omáčkou
Šéfkuchař Tomáš Černý si pro Vás připravil Velký kurz Risotta aneb jak správně připravit risotto a jeho varianty. Těšit se můžete na černé risotto s mořskými plody, Fregola risotto s rajčaty, Smažené Arrancini risotto se šafránem a mozzarellou nebo Risotto Aquarello ze stařené rýže a lanýžem.
Jeden z nejoblíbenějších hostujících lektorů Tomáš Černý již po několikáté dorazí se svým kurzem Kouzlo 5 druhů masa! Tento kurz byl speciálně navržen pro všechny milovníky masa, kteří nechtějí v kuchyni trávit dlouhé hodiny.
V rámci španělského léta v Bistrotéce Valachy se můžete těšit i na kurz španělské gastronomie. Šéfkuchař a milovník Španělska Robert Janíček si pro vás přichystal kurz, na kterém se naučíte speciality této země včetně proslulé Paelly z ryb a plodů moře.
Šestinásobný michelinský šéfkuchař poprvé v naší Škole vaření! Buďte u toho a naučte se vařit podle jednoho z nejslavnějších českých šéfkuchařů.
Roman Paulus získal v roce 2012 jako vůbec první český šéfkuchař michelinskou hvězdu a v letech 2013 až 2017 ji ještě pětkrát obhájil. Teď bude tento top český šéfkuchař, aktuálně působící v Bistru Paulus a Lobster Catering v Olomouci, hostovat u nás ve Škole vaření.
Roman vás naučí připravovat skvostní carpaccio z hovězího masa, pečenou pražmu s lilkovým kaviárem a tygří krevetou, lahodné sněhové noky s vaječným krémem a skvělý Quiche Lorraine.
Na tomto kurzu, jenž je určený pro milovníky plodů moře, se pod vedením šéfkuchaře Přemysla Kose naučíte jak připravit ústřice s šalotkovým vinaigrette, slávky na víně s domácí focacciou nebo mušle svatého Jakuba. Vrcholem menu je pak chobotnice a vlk v krustě s ratatouille.
Hovězí filet neboli biftek, pepřová omáčka, král steaků mezi šéfkuchaři – vysoký roštěnec, holandská omáčka a její alternativy, Flap steak – neznámý steak s názvem Bryndáček, Máslová omáčka s lanýžem, Cajunské brambory, Míchaný listový salát s granátovým jablkem a medovým dresinkem. Staňte se hvězdou kuchyně.
Po úspěchu Velké pánské jízdy si šéfkuchař Tomáš Černý připravil speciální menu také pro dámy. Hovězí carpaccio, risotto s mořskými nebo Telecí ragú na paprice završené dezertem v podání Mousse z hořké čokolády s hnědým rumem, malinami a mandlovou drobenkou. Tento večer patří ženám!
Kurzy jsou určeny pro osoby starší 18 let a probíhají ve speciální kuchyni, která je součástí Bistrotéky Valachy. Využijte dárkových poukazů jako vhodného dárku pro vaše blízké. Prosíme, dostavte se 15 minut před začátkem kurzu. Pro parkování lze využít přímo parkoviště před Obchodním domem Zlín. S veškerými dotazy se neváhejte obrátit na rezervace@bistrovalachy.cz. Rádi pro Vás připravíme soukromé kurzy různého zaměření pro Vaše přátelé, firemní partnery nebo kolegy. Dárkové poukazy pro vás vystavíme do jednoho až dvou dnů společně se zálohovou fakturou.
Chcete být v obraze a mít nejžhavější novinky o nově vypsaných kurzech vaření mezi prvními?
Přihlašte se k odebírání newsletteru!
Zajímají mě informace o storno podmínkách
Tradiční český výrobce domácích spotřebičů. Přemýšlíte o novém kuchyňském robotu, mixéru či kávovaru? V eshopu Eta si rozhodně vyberete to pravé.
Vedle kuchyňských spotřebičů v Etě pořídíte i další domácí příslušenství. Od vysavačů a sušiček na prádlo až po holicí strojky a kulmy.
Tescoma je český výrobce a prodejce kuchyňských potřeb se sídlem ve Zlíně. Tescoma výrobky se od založení v roce 1992 staly nedílnou součástí většiny domácností.
Široký sortiment kvalitních výrobků Tescoma od hrnců přes, nože až po kuchyňské váhy naleznete na eshopu Tescoma.
Dilema: koupit, nebo nekoupit multifunkční parní troubu?
Stále zvažujete pro a proti? Poznejte jedinečné vlastnosti multifunkčních parních trub Electrolux na vlastní kůži. Více informací naleznete na webových stránkách Electrolux.
Hledáte pomocnici do kuchyně? Vyzkoušejte si vaření v páře
Přesvědčte se o jedinečných vlastnostech multifunkční parní trouby v rámci kurzu vaření. Více informací naleznete na webových stránkách AEG.
Provozovatel: HP TRONIC, s.r.o,. náměstí Práce 2523, Zlín, 76001, IČ: 60323418, DIČ: CZ60323418, sp. zn. C 38954 vedená u Krajského soudu v Brně
GDPR kontakt: gdpr@valachy.cz | Zásady ochrany osobních údajů | Informace o souborech cookies |
PARTNEŘI