Škola vaření


 

​​​​

VAŘENÍ PODLE JAMIEHO OLIVERA

 29. 3. 2023​​​​

Další pokračování oblíbeného kurzu s recepty populárního Jamieho Olivera. Vše pod vedením zkušeného lektora Přemka Kose. Vyzkoušíte si přípravu parfaitu z kachních jater, pečené kuře v těstě, hovězí bolognese nebo domácí váječné těstoviny. Vše bude zakončeno čokoládovým brownies se zmrzlinou.

2690 Kč


Vánoční příprava humra

KURZ PEČENÍ KVASOVÉHO CHLEBA​​​​​​

 20. 3., 26. 3., 2. 4., 30. 4., 7. 5. a 31. 5. 2023

​​

Na kurzu pod vedením lektorky Lenky Molkové, která je vedoucí pekárny a obchodu Bistrotéky Valachy, se dozvíte jak upéct kvasový chléb v domácí troubě. Naučíte se postup přípravy základního kvasového pšenično-žitného chleba ve všech jeho fázích.

2190 Kč 


​​

MODERNÍ ODPALOVANÉ TĚSTO

3. 4., 17. 5. 2023​​​​

Fúze české a francouzské cukrařiny ve třech různých zákuscích z odpalovaného těsta. Pod vedením cukrářky Lucie Cimburkové se naučíte, jak se takové těsto správně připravuje, jak si udělat božský slaný karamel a v neposlední řadě si vyzkoušíte několik receptů na složitější i úplně jednoduché krémy, které s odpalovaným těstem skvěle fungují.

2490 Kč

 

​​


ČESKÁ KUCHYNĚ

4. 4. 2023​​​​​​

Další novinkou ve škole vaření Bistrotéky Valachy je Česká kuchyně. Kurzem Vás provede šéfkuchař Přemysl Kos, jehož trhaná hovězí líčka s koprovou omáčkou a křepelčím vejcem jsou vyhlášená široko daleko.

2490 Kč


​​​​​​

TAJEMSTVÍ MAKRONEK

 5. 4. 2023 

Oblíbený kurz pečení makronek je zpět v nové podobě. Šéfkuchař Václav Kijonka alias "Mistr Vonka" poodhalí tajemství přípravy těch nejlepších makronek připravovaných pouze z kvalitních surovin.

2690 Kč 


 

KURZ PEČENÍ DOKONALÝCH DORTŮ

 17. 4., 26. 4. 2023 a 29. 5. 2023​​​

U žádné slavnostní události nesmí chybět pořádný dort. Jak jej ale upéct, aby byl perfektně rovný, vysoký a dokonale potažený krémem, který zároveň i skvěle chutná?

3190 Kč 


 

​​​​​​​​​​​​​​​

ASIJSKÁ KUCHYNĚ (NEJEN) PRO VEGANY

16. 4. 2023​​​​

Představujeme nový kurz lektorky Kataríny Hladké, který ocení všichni příznivci veganské stravy. Katka si pro vás připravila veganské menu inspirované asijskou gastronomií. Na tomto kurzu se seznámíte a naučíte, jak si připravit veganské varianty oblíbených jídel, jako je aromatická polévka pho, poke bowl s tofu nebo tradiční indický pokrm. 

2190 Kč


 

KURZ VALAŠSKÉ KUCHYNĚ

19. 4. 2023 

Šéfkuchař Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích a valašský rodák Josef Tydlačka se představí Bistrotéce Valachy s tradičními valašskými specialitami, mezi nimiž nemůže chybět Kyselice, ovocné knedlíky a dojde i na tradiční výrobu halušek. 

2290 Kč 


CURRY ČTYŘ ASIJSKÝCH ZEMÍ

 1. 5. 2023 ​​​

Kurz, který představí základní filosofii curry, provede Vás Srí Lankou, Thajskem, Indií a Malajsií. Připravíte si curry pomocí směsí koření i curry pasty. Ochutnáte exotické chutě autentických surovin a přivoníte k čerstvým asijským bylinám. Kurzem Vás provede šéfkuchař Jiří Lhota. 

2990 Kč 


STREET FOOD LETEM SVĚTEM

 2. 5. 2023

Šéfkuchař Jiří Lhota Vás v naší škole vaření veme na cestu kolem světa, během které poznáte jak připravit nejikoničtější jídla typická pro různé kouty světa, ať už je to Tacos, Fish´n´chips, Lahmacun nebo Bahn mi.

2990 Kč 

 

​​​​


INDICKÁ KUCHYNĚ I

10. 5. 2023

Objevte kouzlo kořením provoněné indické kuchyně, se kterou vás seznámí hobby lektorka Katarína Hladká. Její parketou vedle japonské kuchyně je právě indická gastronomie. Na kurzu se naučíte základní pokrmy, jejichž kombinaci se meze nekladou.

2190 Kč 


 

 

THAJSKÁ KUCHYNĚ I

14. 5. 2023​​​​​​

Holdujete asijské kuchyni, která v sobě snoubí sladkokyselé chutě s nádechem chilli? Naučte se přípravě tradičních thajských pokrmů pod vedením zkušeného šéfkuchaře Antonína Bradáče.

3190 Kč

​​​​


FRANCOUZSKÁ KUCHYNĚ

16. 5. 2023

Představujeme nový kurz se šéfkuchařem Markem Lojdou, který je Ambassadorem Makro akademie od roku 2022. Zkušenosti sbíral nejen v ČR, ale i v zahraničí. Například v restauraci Paloma, v Mougines ve Francii, získal s týmem, ve kterém pracoval jako sous chef, druhou Michelinskou hvězdu. Na tomuto  kurzu vaření  si pro vás připravil menu inspirované francouzskou kuchyní, jako je variace langustin nebo rolovaný čerstvý mořský vlk.

 

2990 Kč 


VELKÁ PÁNSKÁ JÍZDA 

21. 5. a 22. 5. 2023 ​​​​​​​

Další termíny oblíbené Velké pánské jízdy jsou opět tady! Na kurzu si pánové po úvodní degustaci rumu Pacto Navio připraví hovězí tatarák s parmezánovými chipsy, oblíbený burger dvojručák nebo steak s koňakovou omáčkou. Nebude samozřejmě chybět ani krevetové risotto a sladká tečka v podobě flambovaného ananasu s karamelem. Kurz je určen pouze pro pány. Ideální jako dárek pro vaše partnery, co říkáte dámy?

3290 Kč 

 

LETNÍ GRILOVÁNÍ II

23. 5. 2023

Letní grilování se stalo jedním z nejoblíbenějších kurzů školy vaření, a tak si šéfkuchař Přemysl Kos připravil pokračování! I druhý díl kurzu proběhne venku na zahrádce Bistrotéky Valachy u zadního parkoviště OD Zlín, kde budou umístěny speciální grily i všechno potřebné vybavení. 

2490 Kč

 


VIETNAMSKÁ KUCHYNĚ 

24. 5. 2023

Vietnamská kuchyně je novinkou ve škole Vaření Bistrotéky Valachy. Šéfkuchař May Tran Hau Vás naučí jak připravit čerstvé letní závitky s trhanou kachnou nebo Karamelizovaná kuřecí stehna na limetkových listech.

3490 Kč 

 


 

KURZ ASIJSKÉ KUCHYNĚ I

28. 5. 2023 

Oblíbený šéfkuchař Antonín Bradáč přichází s novým kurzem zaměřeným na asijkou kuchyni. Máte chuť naučit se krevety s wakame salátem nebo Massaman curry? Tak to jste na správném místě!

3190 Kč


 

KURZ PEČENÍ FRGÁLŮ

21. 3., 11. 4., 25. 4. a 30. 5. 2023 - Vyprodáno

 

Frgál je tradičním valašským koláčem, který nezklame na žádné rodinné oslavě ani jako dárek. Na tomto kurzu vedeném pekařkou a cukrářkou Resortu Valachy se naučíte ty nejlepší koláče, které vám budou závidět i vaše babičky. 

1790 Kč


THAJSKÁ KUCHYNĚ II

 4. 6. 2023​​​​​​

Čerstvé jarní závitky s krevetami, tradiční pálivá polévka Tom Yum Kai nebo kuřecí Satay jsou pokrmy, které neodmyslitelně patří k thajské kuchyni a specialitám lektora Antonína Bradáče.

3190 Kč 


JAPONSKÁ KUCHYNĚ I

7. 6. 2023

Lektorka tohoto kurzu má s japonskou kulturou několikaleté zkušenosti, které se neostýchá sdílet. Na tomto kurzu se seznámíte s tradičními japonskými pokrmy, které jsou neodmyslitelně spojeny s originální japonskou kulturou.

2190 Kč 

 


THAJSKÁ KUCHYNĚ III 

18. 6. 2023 ​​​​​​​

Třetí díl thajské kuchyně šéfkuchaře Antonína Bradáče ocení především milovníci ryb. Hlavními chody jsou jarní závitky s krevetami a Mořský vlk v krustě s citrónovou trávou a limetkovými listy.

3190 Kč 

 


​​​​

LETNÍ GRILOVÁNÍ

​​​​18. 4., 9. 5., 20. 6. 2023

Pod vedením zkušeného lektora Přemysla Kose proběhne příprava několika specialit na grilu, na kterých si návštěvníci v průběhu kurzu  pochutnají. Kurz se uskuteční v otevřením prostoru na jižní straně OD Zlín.

2690 Kč

 


 

​​​​​​

KURZ ITALSKÉ GASTRONOMIE

25. 6. a 26. 6. 2023

Gastronomie inspirovaná Itálií je oblíbená v celém světě. Na tomto kurzu se naučíte výrobě vlastní pasty, objevíte kouzlo přípravy al dente, naučíte se několik druhů omáček a zjistíte, s jakým druhem těstovin je kombinovat.

3190 Kč 


 

STEAKY A OMÁČKY II

23. 4. 2023 - Vyprodáno​​​​​​

Šéfkuchař Tomáš Černý pro vás připravil druhý díl kurzu steaků a omáček. Těšit se můžete na kuřecí supreme s bramborovým fondánem, kachní prsa pečená na 54 °C s páleným jablečným pyré a vepřovou plumu s mrkvovým pyré a bylinkovou omáčkou

3290 Kč

​​​​


 

VELKÝ KURZ RISOTTA

Momentálně není vypsán další termín​​​​​

Šéfkuchař Tomáš Černý si pro Vás připravil Velký kurz Risotta aneb jak správně připravit risotto a jeho varianty. Těšit se můžete na černé risotto s mořskými plody, Fregola risotto s rajčaty, Smažené Arrancini risotto se šafránem a mozzarellou nebo Risotto Aquarello ze stařené rýže a lanýžem.

2790 Kč


KOUZLO 5 DRUHŮ MASA​​​​​​

Momentálně není vypsán další termín​​​​​​

​​​Jeden z nejoblíbenějších hostujících lektorů Tomáš Černý již po několikáté dorazí se svým kurzem Kouzlo 5 druhů masa! Tento kurz byl speciálně navržen pro všechny milovníky masa, kteří nechtějí v kuchyni trávit dlouhé hodiny. 

3290 Kč

 


​​​​

ŠPANĚLSKÁ KUCHYNĚ

Připravujeme na léto 2023​​​​

V rámci španělského léta v Bistrotéce Valachy se můžete těšit i na kurz španělské gastronomie. Šéfkuchař a milovník Španělska Robert Janíček si pro vás přichystal kurz, na kterém se naučíte speciality této země včetně proslulé Paelly z ryb a plodů moře.

2990 Kč 

 


roman-paulus

KURZ VAŘENÍ S ROMANEM PAULUSEM

Momentálně není vypsán další termín​​​

Šestinásobný michelinský šéfkuchař poprvé v naší Škole vaření! Buďte u toho a naučte se vařit podle jednoho z nejslavnějších českých šéfkuchařů.

Roman Paulus získal v roce 2012 jako vůbec první český šéfkuchař michelinskou hvězdu a v letech 2013 až 2017 ji ještě pětkrát obhájil. Teď bude tento top český šéfkuchař, aktuálně působící v Bistru Paulus a Lobster Catering v Olomouci, hostovat u nás ve Škole vaření.

Roman vás naučí připravovat skvostní carpaccio z hovězího masa, pečenou pražmu s lilkovým kaviárem a tygří krevetou, lahodné sněhové noky s vaječným krémem a skvělý Quiche Lorraine.

4490 Kč


 

RYBY A MOŘSKÉ PLODY

Momentálně není vypsán další termín

 

​​​Na tomto kurzu, jenž je určený pro milovníky plodů moře, se pod vedením šéfkuchaře Přemysla Kose  naučíte jak připravit ústřice s šalotkovým vinaigrette, slávky na víně s domácí focacciou nebo mušle svatého Jakuba. Vrcholem menu je pak chobotnice a vlk v krustě s ratatouille.

2690 Kč


 

​​​​STEAKY A OMÁČKY

Momentálně není vypsán další termín​​​​

Hovězí filet neboli biftek, pepřová omáčka, král steaků mezi šéfkuchaři – vysoký roštěnec, holandská omáčka a její alternativy, Flap steak – neznámý steak s názvem Bryndáček, Máslová omáčka s lanýžem, Cajunské brambory, Míchaný listový salát s granátovým jablkem a medovým dresinkem. Staňte se hvězdou kuchyně.

3290 Kč


 

​​​​

DOKONALÁ PŘÍPRAVA ZVĚŘINY 

Připravujeme na podzim 2023 

Šéfkuchař Přemysl Kos představuje kurz pro milovníky zvěřiny. Nově část přípravy masa proběhne na venkovních grilech umístěných hned u vchodu do školy vaření.

2690 Kč 

 

VELKÁ DÁMSKÁ JÍZDA

Momentálně není vypsán další termín

Po úspěchu Velké pánské jízdy si šéfkuchař Tomáš Černý připravil speciální menu také pro dámy. Hovězí carpaccio, risotto s mořskými nebo Telecí ragú na paprice završené dezertem v podání Mousse z hořké čokolády s hnědým rumem, malinami a mandlovou drobenkou. Tento večer patří ženám!

2990 Kč

 


 

Kurzy jsou určeny pro osoby starší 18 let a probíhají ve speciální kuchyni, která je součástí Bistrotéky Valachy. Využijte dárkových poukazů jako vhodného dárku pro vaše blízké. Prosíme, dostavte se 15 minut před začátkem kurzu. Pro parkování lze využít přímo parkoviště před Obchodním domem Zlín. S veškerými dotazy se neváhejte obrátit na rezervace@bistrovalachy.cz. Rádi pro Vás připravíme soukromé kurzy různého zaměření pro Vaše přátelé, firemní partnery nebo kolegy. Dárkové poukazy pro vás vystavíme do jednoho až dvou dnů společně se zálohovou fakturou.

Chcete být v obraze a mít nejžhavější novinky o nově vypsaných kurzech vaření mezi prvními?

Přihlašte se k odebírání newsletteru!


Zajímají mě informace o storno podmínkách


Partneři Kuchařské školy Bistrotéka Valachy

eta_logo

 

Tradiční český výrobce domácích spotřebičů. Přemýšlíte o novém kuchyňském robotu, mixéru či kávovaru? V eshopu Eta si rozhodně vyberete to pravé.

Vedle kuchyňských spotřebičů v Etě pořídíte i další domácí příslušenství. Od vysavačů a sušiček na prádlo až po holicí strojky a kulmy.

Tescoma | Olympia Brno

Tescoma je český výrobce a prodejce kuchyňských potřeb se sídlem ve Zlíně. Tescoma výrobky se od založení v roce 1992 staly nedílnou součástí většiny domácností. 

Široký sortiment kvalitních výrobků Tescoma od hrnců přes, nože až po kuchyňské váhy naleznete na eshopu Tescoma.

 


Tescoma | Olympia Brno

Dilema: koupit, nebo nekoupit multifunkční parní troubu? 

Stále zvažujete pro a proti? Poznejte jedinečné vlastnosti multifunkčních parních trub Electrolux na vlastní kůži. Více informací naleznete na webových stránkách Electrolux.

 

Tescoma | Olympia Brno

Hledáte pomocnici do kuchyně? Vyzkoušejte si vaření v páře

Přesvědčte se o jedinečných vlastnostech multifunkční parní trouby v rámci kurzu vaření. Více informací naleznete na webových stránkách AEG.