Škola vaření

KURZY VAŘENÍ // DÁRKOVÉ POUKAZY

 KURZY PRO ROK 2022

Novinka: Kurz míchání koktejlů v Galerii Desítka

Dárkové poukazy vystavíme do jednoho až dvou dnů společně se zálohovou fakturou.

 


Vánoční příprava humra

KURZ PEČENÍ KVASOVÉHO CHLEBA

29. 5. a 19. 6. 2022

Na kurzu pod vedením lektorky Lenky Molkové, která je vedoucí pekárny a obchodu Bistrotéky Valachy, se dozvíte jak upéct kvasový chléb v domácí troubě. Naučíte se postup přípravy základního kvasového pšenično-žitného chleba ve všech jeho fázích.

1990 Kč 


VELKÁ PÁNSKÁ JÍZDA II

5. 6. 2022

6. 6. 2022​​​​​​

Tomáš Černý si po úspěchu prvního dílu Velké pánské jízdy připravil pokračování, které jste si žádali. Hlavními chody bude Cheviche z mořského vlka s mučenkou a Kuřecí prso na paprice s krémovou tarhoňou ala Carbonara. Kurz je určen pouze pro pány.

2990 Kč 

 

 


 

LETNÍ GRILOVÁNÍ

24. 5. a 21. 6. 2022​​​​

Pod vedením zkušeného lektora Přemysla Kose proběhne příprava několika specialit na grilu, na kterých si návštěvníci v průběhu kurzu  pochutnají. Kurz se uskuteční v otevřením prostoru na jižní straně OD Zlín.

2490 Kč

​​​​


MODERNÍ ODPALOVANÉ TĚSTO

14. 6. 2022​​​

Fúze české a francouzské cukrařiny ve třech různých zákuscích z odpalovaného těsta. Pod vedením cukrářky Lucie Cimburkové se naučíte, jak se takové těsto správně připravuje, jak si udělat božský slaný karamel a v neposlední řadě si vyzkoušíte několik receptů na složitější i úplně jednoduché krémy, které s odpalovaným těstem skvěle fungují.

2190 Kč

 


 

 

VAŘENÍ PODLE JAMIEHO OLIVERA

8. 6. 2022​​​​

Další pokračování oblíbeného kurzu s recepty populárního Jamieho Olivera. Vše pod vedením zkušeného lektora Přemka Kose. Vyzkoušíte si přípravu parfaitu z kachních jater, pečené kuře v těstě, hovězí bolognese nebo domácí váječné těstoviny. Vše bude zakončeno čokoládovým brownies se zmrzlinou.

2490 Kč

​​​​

 


VIETNAMSKÁ KUCHYNĚ 

15. 6. 2022

Vietnamská kuchyně je novinkou ve škole Vaření Bistrotéky Valachy. Šéfkuchař May Tran Hau Vás naučí jak připravit čerstvé letní závitky s trhanou kachnou nebo Karamelizovaná kuřecí stehna na limetkových listech.

3490 Kč 


 

THAJSKÁ KUCHYNĚ I

12. 6. 2022​​​​​​

Holdujete asijské kuchyni, která v sobě snoubí sladkokyselé chutě s nádechem chilli? Naučte se přípravě tradičních thajských pokrmů pod vedením zkušeného šéfkuchaře Antonína Bradáče.

2990 Kč

​​​​


 

KOUZLO 5 DRUHŮ MASA

22. 5. 2022 - Vyprodáno

14. 8. 2022 - Vyprodáno

15. 8. 2022 - Nový termín​​​​​​

​​​Jeden z nejoblíbenějších hostujících lektorů Tomáš Černý již po několikáté dorazí se svým kurzem Kouzlo 5 druhů masa! Tento kurz byl speciálně navržen pro všechny milovníky masa, kteří nechtějí v kuchyni trávit dlouhé hodiny. 

2990 Kč

 

 

 

ITALSKÁ KUCHYNĚ

​​​​26. 6. 2022

Gastronomie inspirovaná Itálií je oblíbená v celém světě. Na tomto kurzu se naučíte výrobě vlastní pasty, objevíte kouzlo přípravy all dente, naučíte se několik druhů omáček a zjistíte, s jakým druhem těstovin je kombinovat.

2490 Kč 


VELKÁ DÁMSKÁ JÍZDA

​​​​​​24. 7. 2022 - Nový termín​​​​

25. 7. 2022 - Nový termín

Po úspěchu Velké pánské jízdy si šéfkuchař Tomáš Černý připravil speciální menu také pro dámy. Hovězí carpaccio, risotto s mořskými nebo Telecí ragů na paprice završené dezertem v podání Mousse z hořké čokolády s hnědým rumem, malinami a mandlovou drobenkou. Tento večer patří ženám!

2990 Kč


RYBY A MOŘSKÉ PLODY

Chystáme na podzim 2022

​​​Na tomto kurzu, jenž je určený pro milovníky plodů moře, se pod vedením šéfkuchaře Přemysla Kose  naučíte jak připravit Ústřice s šalotkovým vinaigrette, Slávky na víně s domácí focacciou nebo mušle svatého Jakuba. Vrcholem menu je pak Chobotnice a Vlk v krustě s ratatouille.

2490 Kč

 

 

 

COCKTAIL MASTERCLASS

Chystáme nový termín​​​​​​

Představujeme nový kurz míchání koktejlů v exkluzivních prostorách Galerie Desítka s výhledem na večerní Zlín. Za doprovodu profesionálního barmana Baru 1931 se naučíte míchat populární koktejly dle vlastního výběru.

1931 Kč 

barman_Tomas_Petr

 

THAJSKÁ KUCHYNĚ II

Připravujeme na září/říjen 2022​​​​​​

Čerstvé jarní závitky s krevetami, tradiční pálivá polévka Tom Yum Kai nebo kuřecí Satay jsou pokrmy, které neodmyslitelně patří k thajské kuchyni a specialitám lektora Antonína Bradáče.

2990 Kč 

 

 


INDICKÁ KUCHYNĚ II

Chystáme na podzim 2022

Objevte kouzlo kořením provoněné indické kuchyně, se kterou vás seznámí lektorka Katarína Hladká. V tomto díle kurzu se naučíte jak připravit to nejlepší kuřecí vindaloo doplněné o tradiční vegetariánský pokrm Palak Paneer. 

2190 Kč 


 

JAPONSKÁ KUCHYNĚ III

Chystáme na podzim 2022

Lektorka tohoto kurzu má s japonskou kulturou několikaleté zkušenosti, které se neostýchá sdílet. Na tomto kurzu se seznámíte s tradičními japonskými pokrmy, které jsou neodmyslitelně spojeny s originální japonskou kulturou.

2190 Kč 

 


 

STEAKY A OMÁČKY

Chystáme druhý díl kurzu​​​​

Hovězí filet neboli biftek, pepřová omáčka, král steaků mezi šéfkuchaři – vysoký roštěnec, holandská omáčka a její alternativy, Flap steak – neznámý steak s názvem Bryndáček, Máslová omáčka s lanýžem, Cajunské brambory, Míchaný listový salát s granátovým jablkem a medovým dresinkem. Staňte se hvězdou kuchyně.

2990 Kč

​​​​

 

 


VELKÁ PÁNSKÁ JÍZDA 

Vypsán druhý díl kurzu​​​​​​

Další termíny oblíbené Velké pánské jízdy jsou opět tady! Na kurzu si pánové po úvodní degustaci rumu Pacto Navio připraví hovězí tatarák s parmazánovými chipsy, oblíbený burger dvojručák nebo steak s koňakovou omáčkou. Nebude samozřejmě chybět ani krevetové risotto a sladká tečka v podobě flambovaného ananasu s karamelem. Kurz je určen pouze pro pány. Ideální jako dárek pro vaše partnery, co říkáte dámy?

2990 Kč 

 

 

KURZ PEČENÍ FRGÁLŮ

Chystáme na podzim 2022

Frgál je tradičním valašským koláčem, který nezklame na žádné rodinné oslavě ani jako dárek. Na tomto kurzu vedeném pekařkou a cukrářkou Resortu Valachy se naučíte ty nejlepší koláče, které vám budou závidět i vaše babičky. 

1790 Kč


 

TAJEMSTVÍ MAKRONEK

Chystáme na podzim 2022

Oblíbený kurz pečení makronek je zpět v nové podobě. Šéfkuchař Václav Kijonka alias "Mistr Vonka" poodhalí tajemství přípravy těch nejlepších makronek připravovaných pouze z kvalitních surovin.

2490 Kč 


 

STREET FOOD LETEM SVĚTEM

Chystáme na podzim 2022

Šéfkuchař Jiří Lhota Vás v naší škole vaření veme na cestu kolem světa, během které poznáte jak připravit nejikoničtější jídla typická pro různé kouty světa, ať už je to Tacos, Fish´n´chips, Lahmacun nebo Bahn mi.

2690 Kč 

 


CURRY ČTYŘ ASIJSKÝCH ZEMÍ

Chystáme na podzim 2022​​​

Kurz, který představí základní filosofii curry, provede Vás Srí Lankou, Thajskem, Indií a Malajsií. Připravíte si curry pomocí směsí koření i curry pasty. Ochutnáte exotické chutě autentických surovin a přivoníte k čerstvým asijským bylinám. Kurzem Vás provede šéfkuchař Jiří Lhota. 

2690 Kč 


 

ČESKÁ KUCHYNĚ

Chystáme na podzim 2022​​​​​​

Další novinkou ve škole vaření Bistrotéky Valachy je Česká kuchyně. Kurzem Vás provede šéfkuchař Přemysl Kos, jehož trhaná hovězí líčka s koprovou omáčkou a křepelčím vejcem jsou vyhlášená široko daleko.

2490 Kč

​​​​


VELKÝ KURZ RISOTTA

Chystáme na podzim 2022

NOVINKA​​​​​​

Šéfkuchař Tomáš Černý si pro Vás připravil Velký kurz Risotta aneb jak správně připravit risotto a jeho varianty. Těšit se můžete na černé risotto s mořskými plody, Fregola risotto s rajčaty, Smažené Arrancini risotto se šafránem a mozzarellou nebo Risotto Aquarello ze stařené rýže a lanýžem.

2690 Kč

 

 

Kurzy jsou určeny pro osoby starší 18 let a probíhají ve speciální kuchyni, která je součástí Bistrotéky Valachy. Využijte dárkových poukazů jako vhodného dárku pro vaše blízké. Prosíme, dostavte se 15 minut před začátkem kurzu. Pro parkování lze využít přímo parkoviště před Obchodním domem Zlín. S veškerými dotazy se neváhejte obrátit na rezervace@bistrovalachy.cz. Rádi pro Vás připravíme soukromé kurzy různého zaměření pro Vaše přátelé, firemní partnery nebo kolegy. Dárkové poukazy pro vás vystavíme do jednoho až dvou dnů společně se zálohovou fakturou.

Chcete být v obraze a mít nejžhavější novinky o nově vypsaných kurzech vaření mezi prvními?

Přihlašte se k odebírání newsletteru!


Zajímají mě informace o storno podmínkách


Partneři Kuchařské školy Bistrotéka Valachy

Dilema: koupit, nebo nekoupit multifunkční parní troubu? 

Stále zvažujete pro a proti? Poznejte jedinečné vlastnosti multifunkčních parních trub Electrolux na vlastní kůži. Více informací naleznete na webových stránkách Electrolux.

Hledáte pomocnici do kuchyně? Vyzkoušejte si vaření v páře

Přesvědčte se o jedinečných vlastnostech multifunkční parní trouby v rámci kurzu vaření. Více informací naleznete na webových stránkách AEG.