Škola vaření

Součástí konceptu Bistrotéky Valachy je i škola vaření, která zahájila první kurzy v březnu 2019. V prostoru bistra hned nad kornuterií se tak každý měsíc koná několik kurzů vaření ve speciálně vybavené kuchyni pod vedením zkušených šéfkuchařů i hobby kuchařů.

Lektorujícími jsou kuchaři Bistrotéky Valachy v čele s šéfkuchařem Lukášem Strnadem, ale i další osobnosti na poli gastronomie jako je šéfkuchař Antonín Bradáč nebo Tomáš Černý. Můžete se těšit také na pestré kurzy od známých tváří jako je Kateřina Kolbová, která se zúčastnila soutěže MasterChef a její Kurz makronek a Kurz čokolády 4x jinak se obsadily rychlostí blesku. Aktuálně připravujeme další termíny zaměřené na dezerty, tentokrát se samotnou cukrářkou Bistrotéky Valachy, které budou zaměřeny na čokoládové a francouzské dezerty.

Pro velký zájem jsme vypsaly termíny těchto kurzů:

Mezi novinky mezi speciální letní kurzy patří:

Připravujeme pro vás také kurzy:

  • KURZ FRANCOUZSKÝCH DEZERTŮ
  • KURZ SUSHI
  • KURZ PŘÍPRAVY STEAKŮ
  • KURZ ZAMĚŘENÝ NA BYLINKY
  • nové termíny KURZU THAJSKÉ KUCHYNĚ

Chcete být v obraze a mít nejžhavější novinky o nově vypsaných kurzech vaření mezi prvními? Přihlašte se k odebírání newsletteru!

Mám zájem o odebírání newsletteru

 

Partneři Kuchařské školy Bistrotéka Valachy

 

 

 

ŽHAVÉ NOVINKY MEZI KURZY: CUKRÁŘSKÉ KURZY ŠÉFCUKRÁŘKY BISTROTÉKY VALACHY:

ČOKOLÁDA V HLAVNÍ ROLI – nový kurz šéfcukrářky Bistrotéky Valachy

  • Termíny: 11. 8. nebo 12. 8. 
  • Začátek kurzu: neděle 11. 8. od 16:00 a pondělí 12. 8. od 17:00
  • Délka kurzu: 3 – 3,5 hodiny
  • Úroveň: pro všechny
  • Cena: 2190 Kč/osoba
  • Lektor: šéfcukrářka Bistrotéky Valachy Tamara Adamčíková

Tamařinu cestu k cukrařině ovlivnila nejlepší cukrářka a kuchařka v její rodině - babička. Dnes Tamara udává tón cukrářských výrobků Bistrotéky Valachy, mezi kterými si svoji oblíbenost získaly právě dezerty z čokolády, poctivé záviny, věnečky, ale i francouzské dezerty. Naučte se dezerty pod vedením té nejpovolanější.

Čokoláda je jednou za základních ingrediencí v cukrařině a šéfcukrářka Tamara účastníkům kurzu představí její hojné využití i její zpracování. Tento kurz je speciálně navržený tak, aby si účastníci kurzu odnesli znalosti a postupy z přípravy čokolády k přípravě širokého portfolia dezertů.

  • Menu:
  1. Mousse au chocolat aneb Tajemství krásně nadýchané čokoládové pěny
  2. Čokoládová ganache jako náplň do tartaletky (vhodná jako náplň)
  3. Výroba tabulkové čokolády a její temperování
  4. Brownies s karamelizovaným banánen

MÁM ZÁJEM O REZERVACI   napište na rezervace@bistrovalachy.cz


MÁM ZÁJEM O OBJEDNÁNÍ DÁRKOVÉHO POUKAZU na termín 11.8.   objednejte prostřednictvím tohoto formuláře


MÁM ZÁJEM O OBJEDNÁNÍ DÁRKOVÉHO POUKAZU na termín 12.8.   objednejte prostřednictvím tohoto formuláře


Informace o storno podmínkách

FRANCOUZSKÉ DEZERTY Z ODPALOVANÉHO TĚSTA – nový kurz šéfcukrářky Bistrotéky Valachy

  • Termín: 29. 7.
  • Začátek kurzu: 17:00
  • Délka kurzu: 3 – 3,5 hodiny
  • Úroveň: pro všechny
  • Cena: 2190 Kč/osoba
  • Lektor: šéfcukrářka Bistrotéky Valachy Tamara Adamčíková

Objevte kouzlo francouzských dezertů z odpalovaného těsta pod vedením samotné šéfcukrářky Bistrotéky Valachy Tamary Adamčíkové, která udává tón cukrařiny napříč všemi provozy a nedá dopustit na poctivé suroviny, důraz na detaily a vztah k práci.

Na jejím kurzu si budete moci vyzkoušet dezerty, které podle svého názvu mohou působit komplikovaně, někomu i cize. Nevadí, Tamara účastníky kurzy seznámí s principy francouzské cukrařiny a vysvětlí vše krok po kroku úplným začátečníkům i pokročilým hobby cukrářům a cukrářkám.

  • Menu:
  1. Čokoládový Chous au Craquelin s mangovým pyré a karamelem
  2. Lískovo-ořechový Paris-Brest s filipínským rumem a vanilkou
  3. Kokosový Éclair s mučenkou a krémovou bílou čokoládou

Část vyrobených dezertů si účastníci vychutnají přímo na místě a pár kousků si odnesou domů. Jak se říká – sdílená radost je dvojitá radost.

 

MÁM ZÁJEM O REZERVACI   napište na rezervace@bistrovalachy.cz


 

MÁM ZÁJEM O OBJEDNÁNÍ DÁRKOVÉHO POUKAZU na termín 29.7.   objednejte prostřednictvím tohoto formuláře


Informace o storno podmínkách

 


KOUZLO 5 DRUHŮ MASA – nové termíny

  • Termíny: 22. 9. – kurz je plně obsazen
  • 23. 9. – poslední volná místa

  • Začátek kurzu: neděle 22. 9. od 16:00 a pondělí 23. 9. od 17:00
  • Délka kurzu: 3 – 3,5 hodiny
  • Úroveň: pro všechny
  • Cena: 2990 Kč/osoba
  • Lektor: Tomáš Černý

Tomáš Černý je šéfkuchař, který má za sebou více než 300 škol vaření například v Pražském kulinářském institutu nebo Laboratoriu a po sedm let vedl restauraci La Finestra in Cucina, ze které se stala jedna z nejuznávanějších italských restaurací v České republice.

  • Menu:
  1. Kuřecí stehna s limetkami a chilli alla diavola
  2. Klasický roastbeef pečený při 90 stupních
  3. Vepřová panenka s proscuittem a šalvějí alla saltimbocca
  4. Telecí plátek na víně s citrony a rukolou
  5. Polpetone s ricottou, mátou a římským kmínem s dušenou zeleninou
  6. Ratatouille

MÁM ZÁJEM O REZERVACI   napište na rezervace@bistrovalachy.cz


MÁM ZÁJEM O OBJEDNÁNÍ DÁRKOVÉHO POUKAZU na termín 23.9.   objednejte prostřednictvím tohoto formuláře


Informace o storno podmínkách

KURZ MOŘSKÉ PLODY A RYBA

  • Termíny: 16. 7. 2019
  • Začátek kurzu: 17:00
  • Délka kurzu: 3 – 3,5 hodiny
  • Úroveň: střední
  • Cena: 2490 Kč/osoba
  • Lektor: šéfkuchař Přemysl Kos

Přemysl Kos má praxi v oboru gastronomie více než 17. let z toho 8 let působil jako šéfkuchař. Pravidelně se účastní Mistrovství České republiky ve filetování lososa a působí jako lektor v gril Weber akademie.

  • Menu: 
  1. Ústřice s šalotkovým vinaigrette
  2. Slávky na víně s domácí focacciou
  3. Mušle svatého Jakuba s pastinákovým pyré a oříškovým máslem
  4. Chobotnice se salátem s pečenou paprikou a baby špenátem
  5. Celá ryba vlk v krustě, ratatouille

 

MÁM ZÁJEM O REZERVACI   napište na rezervace@bistrovalachy.cz


MÁM ZÁJEM O OBJEDNÁNÍ DÁRKOVÉHO POUKAZU na termín 16.7.   objednejte prostřednictvím tohoto formuláře


Informace o storno podmínkách

 


FRGÁLOVÁ MANUFAKTURA – nové termíny

  • Termíny: 16. 6. 2019  kurz je plně obsazen
  • Nové termíny: 2. 9., 30. 9., 14. 10., 29. 10. 2019

  • Začátek kurzu: pondělní kurzy od 17:00, nedělní kurzy od 16:00
  • Délka kurzu: 2 – 3 hodiny
  • Lektorka: pekařka a cukrářka Resortu Valachy Pavla Stoklasová
  • Úroveň: začátečníci
  • Cena: 1790 Kč/osoba

MÁM ZÁJEM O REZERVACI   napište na rezervace@bistrovalachy.cz


MÁM ZÁJEM O OBJEDNÁNÍ DÁRKOVÉHO POUKAZU na termín 2.9.  objednejte prostřednictvím tohoto formuláře


MÁM ZÁJEM O OBJEDNÁNÍ DÁRKOVÉHO POUKAZU na termín 30.9.  objednejte prostřednictvím tohoto formuláře


MÁM ZÁJEM O OBJEDNÁNÍ DÁRKOVÉHO POUKAZU na termín 14.10.   objednejte prostřednictvím tohoto formuláře


MÁM ZÁJEM O OBJEDNÁNÍ DÁRKOVÉHO POUKAZU na termín 29.10.   objednejte prostřednictvím tohoto formuláře


Informace o storno podmínkách

LETNÍ ŠKOLA GRILOVÁNÍ 

  • Termíny: 23. 7. je kurz plně obsazen
  • Volný termín: 20. 8. 2019
  • Začátek kurzu: 17:00
  • Délka kurzu: 3  hodiny
  • Lektor: šéfkuchař Přemysl Kos
  • Cena: 2490 Kč/osoba

Přemysl Kos má praxi v oboru gastronomie více než 17. let z toho 8 let působil jako šéfkuchař. Pravidelně se účastní Mistrovství České republiky ve filetování lososa a působí jako lektor v Gril Weber akademie.

Průběh kurzu:

Kurz proběhne venku na zadním parkovišti za Obchodním domem Zlín, kde budou umístěny speciální grily i všechno potřebné vybavení. Pod vedením zkušeného lektora proběhne příprava několika specialit na gril, na kterých si návštěvníci v průběhu kurzu také pochutnají.

Menu:

1.    Nepřímé grilování: celá krkovice
2.    Uzení na grilu: zený losos, hořčicový dresing s koprem
3.    Přímé grilování: hovězí Steak
4.    Pířílohy ke grilování: Irský chleba, pečené brambory, marinovaná paprika, uzený lilek
5.    Dezert na grilu

MÁM ZÁJEM O REZERVACI   napište na rezervace@bistrovalachy.cz


MÁM ZÁJEM O OBJEDNÁNÍ DÁRKOVÉHO POUKAZU na termín 20.8.  objednejte prostřednictvím tohoto formuláře

Zajímají mě informace o storno podmínkách

 

KURZ PEČENÍ CHLEBA – nové termíny

  • Termíny: 31. 3., 6.5., 6. 6., 9. 7. 2019 – kurzy jsou plně obsazené
  • Nové termíny: 3. 9., 15. 9., 12. 11. 2019 – nové termíny

  • Začátek kurzu: nedělní kurzy v 16:00, pondělí a úterý od 17:00
  • Délka kurzu: 2 – 3 hodiny
  • Úroveň: začátečníci
  • Cena: 1790 Kč/osoba
  • Lektorka: vedoucí obchodu a pekárny Bistrotéky Valachy Lenka Molková

Lektorka Lenka Molková neskrývá svoji zálibu v gastronomii a netají se tím, že je "hobíkem". Postupem času se ovšem Lenčino nadšení pro jídlo přehouplo v plnohodnotnou práci. Aktuálně Lenka působí jako vedoucí obchodu a pekárny v Bistrotéce Valachy, které zasvětila několikaleté zkušenosti s domácím pečení chleba. Na kurzu rozhodně nečekejte tvrdého pekaře umazaného od mouky, ale srdečnou gastronomickou nadšenkyni, která se neostýchá sdílet svoji vášeň pro výrobu chleba včetně její originální receptury. 

Na kurzu se dozvíte jak upéct kvasový chléb v domácí troubě. Naučíte se postup přípravy základního kvasového pšenično-žitného chleba ve všech jeho fázích:

  1. Udržování a rozmnožování kvasu
  2. Mouky, typy mouky
  3. Zpracování těsta
  4. Kynutí
  5. Pečení
  6. Řezání
  7. Nejčastější chyby

Každý účastník si odnese

  • Svoji skleničku kvasu
  • Balík pšeničné chlebové a balík žitné chlebové mouky
  • Sáček chlebového koření

MÁM ZÁJEM O REZERVACI   napište na rezervace@bistrovalachy.cz


MÁM ZÁJEM O OBJEDNÁNÍ DÁRKOVÉHO POUKAZU na termín 3.9.  objednejte prostřednictvím tohoto formuláře


MÁM ZÁJEM O OBJEDNÁNÍ DÁRKOVÉHO POUKAZU na termín 15.9.  objednejte prostřednictvím tohoto formuláře


MÁM ZÁJEM O OBJEDNÁNÍ DÁRKOVÉHO POUKAZU na termín 12.11.   objednejte prostřednictvím tohoto formuláře


 

Informace o storno podmínkách

KLASICKÉ A MODERNÍ OMÁČKY

  • Termíny: 8. 4. 2019 – kurz je vyprodaný, 3. 6. 2019– nový termín
  • Začátek kurzu: 17:00
  • Délka kurzu: 2 – 3 hodiny
  • Lektor: šéfkuchař Bistrotéky Valachy Lukáš Strnad
  • Úroveň: začátečníci
  • Cena: 1490 Kč/osoba
  • Menu:
  1. Rajská omáčka
  2. Koprová omáčka 
  3. Šípková omáčka
  4. Espuma – holandská omáčka
  5. Demi glace
  6. Chimichurri 

REZERVACE na rezervace@bistrovalachy.cz

OBJEDNAT DÁRKOVÝ POUKAZ, termín: 3. 6.

Zajímají mě informace o storno podmínkách

  • KURZ JAPONSKÉ KUCHYNĚ – kurz je plně obsazen

    ​​Termíny: 23. 6. – kurz je plně obsazen
  • Začátek kurzu: 16:00
  • Délka kurzu: 3 – 3,5 hodiny
  • Úroveň: základní, střední
  • Cena: 1490 Kč/osoba
  • Kapacita kurzu: 12
  • Lektor: Katarína Hladká

Kateřina Hladká je vášnivou hobby kuchařkou, která se neostýchá podělit se o své dlouholeté zkušenosti s vařením, které velmi ráda spojuje s cestováním. Její největší láskou je Japonsko, kam pravidelně jezdí. A pozor: shodou okolností před samotným kurzem 23. 6. do Japonska pojede. Účastníci jejího kurzu se tak mohou těšit na vaření z některých autentických surovin, které Katka pro tento účel ze své oblíbené země doveze.

  • Menu: 
  1. Polévka miso s tofu a wakame řasou
  2. Donburi: miska rýže s vepřovým masem s mrkví a pepřem
  3. Onigiri tuna-mayo: rýžový trojúhelník plněný tuňákem a majonézou, obalený v řase nori
  4. Tamago yaki: rolovaná vaječná omeleta
  5. Tsukemono: nakládaná okurka se zázvorem a nakládaná zelenina Momofuku
  6. Edamame: mladé sójové lusky s mořskou solí

V PŘÍPADĚ ZÁJMU O ZAPSÁNÍ NA ČEKACÍ LISTINU NAPIŠTE na rezervace@bistrovalachy.cz

Zajímají mě informace o storno podmínkách

KURZ FRANCOUZSKÉ KUCHYNĚ 

  • Termíny: 7. 3. – již proběhlo 12. 5. – poslední volné místo  nebo
  • 17. 6. 2019 – poslední volné místo

  • Začátek kurzu: 7. 3 a 17. 6. v 17:00, 12. 5 v 16:00
  • Délka kurzu: 3 – 3,5 hodiny
  • Rozsah: 3 chody
  • Úroveň: střední
  • Cena: 1990 Kč/osoba
  • Lektor: šéfkuchař Bistrotéky Valachy Lukáš Strnad
  • Menu:
  1. Kachní paštika á la Papa Bocuse
  2. Steak z podplečí s ratatouille a bernaise omáčkou
  3. Îles flottantes – plovoucí ostrov

OBJEDNAT DÁRKOVÝ POUKAZ, termín: 17. 6.

REZERVACE na rezervace@bistrovalachy.cz

Zajímají mě informace o storno podmínkách

KURZ MAKRONEK 

  • Termín: 19. 5. 2019, 15. 7. 2019 a 16. 9. 2019 - všechny kurzy jsou plně obsazeny
  • Začátek kurzu: 17:00
  • Délka kurzu: 3 hodiny
  • Lektorka: hobby kuchařka s účastnice MasterChefa Kateřina Kolbová
  • Cena: 1490 Kč/osoba
  • Počet účastníků kurzu: 10
  •  
  • Kateřinu Kolbovou možná znáte ze soutěže MasterChef, kde jako první ze soutěžících vsadila při castingu na sladký dezert. Tím si získala porotce a dostala se tak mezi 27 nejlepších amaterských kuchařů v Česku. Poznejte Katku a její čokoládově umění osobně.

V PŘÍPADĚ ZÁJMU O ZAPSÁNÍ NA ČEKACÍ LISTINU NAPIŠTE na rezervace@bistrovalachy.cz

Zajímají mě informace o storno podmínkách

KURZ ČOKOLÁDA 4x JINAK – všechny kurzy jsou plně obsazeny

  • Termín: 18. 6., 8. 7. a 9. 9. 2019 – všechny kurzy jsou plně obsazeny
  • Začátek kurzu: 17:00
  • Délka kurzu: 3 hodiny
  • Lektorka: hobby kuchařka s účastnice MasterChefa Kateřina Kolbová
  • Cena: 1490 Kč/osoba
  • Počet účastníků kurzu: 10

Kateřinu Kolbovou možná znáte ze soutěže MasterChef, kde jako první ze soutěžících vsadila při castingu na sladký dezert. Tím si získala porotce a dostala se tak mezi 27 nejlepších amaterských kuchařů v Česku. Poznejte Katku a její čokoládově umění osobně.

Menu:

  • Brownies s kandovanými arašídy
  • Hořká čokoláda, oříškové máslo, arašídy
  • Čokoládové créme brulée
  • Mléčná čokoláda, skořice, pomerančová kůra, vanilka
  • Čokoládová tartaletka
  • Grepový karamel, bílá čokoláda, krém z bílé čokolády a grepu na ozdobení
  • Dortík ze sušenkového těsta
  • Karamelová čokoláda, maliny, krém chantilly​​​​​

V PŘÍPADĚ ZÁJMU O ZAPSÁNÍ NA ČEKACÍ LISTINU NAPIŠTE na rezervace@bistrovalachy.cz

Zajímají mě informace o storno podmínkách

 

 

​​​​KURZ THAJSKÉ KUCHYNĚ – připravujeme Kurz thajské kuchyně II. s novým menu!

  • Termíny: 3. 3., 5. 5., 9. 6. 2019 – kurzy jsou plně obsazeny​​​​​​
  • Začátek kurzu: 16:00
  • Délka kurzu: 3 – 3,5 hodiny
  • Úroveň: střední
  • Cena: 2990 Kč/osoba
  • Lektor: šéfkuchař Antonín Bradáč

Antonín Bradáč působí od roku 2007 do součastnosti jako Executive Chef, Central – Eastern Europe, ELECTROLUX s.r.o., Division  Food Service Equipment. Je spoluzakladatel týmu Czech Chefs a člen Electrolux Chef’s Academy. Může se pochlubit mnoha kulinářskými oceněními. K jeho největším úspěchům patří prvenství na světové kuchařské soutěži Thailand Culinary World Challenge v thajském Bangkoku, kde společně s kolegou Janem Davídkem získal zlatou medaili a ocenění pro absolutního vítěze soutěže, a to v disciplíně ,,vaření thajské kuchyně’“.

  • Menu: 4 chody
  1. Polévka - Tom Kha Kung – Pálivá polévka s krevetami, kokosovým mlékem a galangou
  2. Předkrm - Pla Salmon – Thajský salát s lososem a citronovou trávou
  3. Hlavní jídlo - Gaeng phed ped yang – Červené kari s kachnou,  liči a thajským lilkem, jasmínová rýže
  4. Dezert - Kao niaw ma muang  Lepivá kokosová rýže s mangem a mungo fazolky

Zajímají mě informace o storno podmínkách

KURZ ITALSKÉ GASTRONOMIE – JIŽ PROBĚHLO

  • Termíny: 4. 3., nebo 5. 3. 2019
  • Začátek kurzu: 17:00
  • Délka kurzu: 3 – 3,5 hodiny
  • Úroveň: pro všechny
  • Cena: 2190 Kč/osoba
  • Lektor: Tomáš Černý

Tomáš Černý je šéfkuchař, který má za sebou více než 300 škol vaření například v Pražském kulinářském institutu nebo Laboratoriu a po sedm let vedl restauraci La Finestra in Cucina, ze které se stala jedna z nejuznávanějších italských restaurací v České republice.

  • Menu:
  1. Ukázka výroby čerstvé pasty
  2. Spaghetti Carbonara
  3. Linguine aglio alio, možno verze alle vongole
  4. Penne all´arrabbiata
  5. Rigatoni amatriciana
  6. Bazalkové pesto

V PŘÍPADĚ ZÁJMU O ZAPSÁNÍ NA ČEKACÍ LISTINU NAPIŠTE na rezervace@bistrovalachy.cz

Zajímají mě informace o storno podmínkách



KURZ POPULÁRNÍCH DEZERTŮ – JIŽ PROBĚHLO

  • Termíny: 27. 3., 7. 4. 2019 – kurzy jsou plně obsazeny
  • Začátek kurzu: 27. 3. v 17:00 a 7. 4. v 16:00
  • Délka kurzu: 3 – 3,5 hodiny
  • Úroveň: pro všechny 
  • Cena: 1990 Kč/osoba
  • Lektor: Tomáš Černý

Tomáš Černý je šéfkuchař, který má za sebou více než 300 škol vaření například v Pražském kulinářském institutu nebo Laboratoriu a po sedm let vedl restauraci La Finestra in Cucina, ze které se stala jedna z nejuznávanějších italských restaurací v České republice.

  • Menu:
  1. Tiramisu
  2. Čokoládový mousse
  3. Panna cotta
  4. Cukrářský krém
  5. Bigne
  6. Créme brulée
  7. Cantuccini

V PŘÍPADĚ ZÁJMU O ZAPSÁNÍ NA ČEKACÍ LISTINU NAPIŠTE na rezervace@bistrovalachy.cz

Zajímají mě informace o storno podmínkách

CHŘEST NA TALÍŘI

  • Termíny: 29. 4. 2019
  • Začátek kurzu: 17:00
  • Délka kurzu: 3 – 3,5 hodiny
  • Lektor: Tomáš Černý
  • Úroveň: pro všechny
  • Cena: 2190 Kč/osoba

Tomáš Černý je šéfkuchař, který má za sebou více než 300 škol vaření například v Pražském kulinářském institutu nebo Laboratoriu a po sedm let vedl restauraci La Finestra in Cucina, ze které se stala jedna z nejuznávanějších italských restaurací v České republice.

Menu:

  1. Salát ze zeleného chřestu s jablky, mátou, dresinkem z javorového sirupu a piniemi
  2. Smažený chřest s dušenou šunkou a sýrem Fontina
  3. Klasické risotto s chřestem, křupavým chlebem a masacarpone
  4. Dušená treska s chřestem, vongolemi, chorizem a malými bramborami

OBJEDNAT DÁRKOVÝ POUKAZ, termín: 29.4.

REZERVACE na rezervace@bistrovalachy.cz

Zajímají mě informace o storno podmínkách



 

Dilema: koupit, nebo nekoupit multifunkční parní troubu? 

Stále zvažujete pro a proti? Poznejte jedinečné vlastnosti multifunkčních parních trub Electrolux na vlastní kůži. Více informací naleznete na webových stránkách Electrolux.

Hledáte pomocnici do kuchyně? Vyzkoušejte si vaření v páře

Přesvědčte se o jedinečných vlastnostech multifunkční parní trouby v rámci kurzu vaření. Více informací naleznete na webových stránkách AEG.