Škola vaření

Součástí konceptu Bistrotéky Valachy bude i škola vaření, která zahájí první kurzy v březnu 2019. V prostoru bistra hned nad kornuterií bude každý měsíc probíhat několik kurzů vaření ve speciálně vybavené kuchyni. Patříte mezi gastro nadšence, kteří se neostýchají aktivně zapojit do tvoření lahodných chutí a vůní? Nebo máte ve své blízkosti někoho, koho by kulinářský zážitek potěšil? Rezervujte si své místo na některé z našich kurzu vaření, nebo ho věnujte jak originální dárek.

Lektorujícími budou kuchaři Bistrotéky Valachy v čele s šéfkuchařem Lukášem Strnadem, ale i další osobnosti na poli gastronomie jako je šéfkuchař Antonín Bradáč nebo Tomáš Černý.

Na jaké další kurzy se můžete těšit?

KURZ JAPONSKÉ KUCHYNĚ

  • Termíny: 23. 5. – kurz je plně obsazen, 23. 6. – volná místa
  • Začátek kurzu: 16:00
  • Délka kurzu: 3 – 3,5 hodiny
  • Úroveň: základní, střední
  • Cena: 1490 Kč/osoba
  • Kapacita kurzu:
  • Lektor: Katarína Hladká

Kateřina Hladká je vášnivou hobby kuchařkou, která se neostýchá podělit se o své dlouholeté zkušenosti s vařením, které velmi ráda spojuje s cestováním. Její největší láskou je Japonsko, kam pravidelně jezdí. A pozor: shodou okolností před samotným kurzem 23. 6. do Japonska pojede. Účastníci jejího kurzu se tak mohou těšit na vaření z některých autentických surovin, které Katka pro tento účel ze své oblíbené země doveze.

  • Menu: 
  1. Polévka miso s tofu a wakame řasou
  2. Donburi: miska rýže s vepřovým masem s mrkví a pepřem
  3. Onigiri tuna-mayo: rýžový trojúhelník plněný tuňákem a majonézou, obalený v řase nori
  4. Tamago yaki: rolovaná vaječná omeleta
  5. Tsukemono: nakládaná okurka se zázvorem a nakládaná zelenina Momofuku
  6. Edamame: mladé sójové lusky s mořskou solí

OBJEDNAT DÁRKOVÝ POUKAZ, termín: 23. 5.

REZERVACE na rezervace@bistrovalachy.cz

Zajímají mě informace o storno podmínkách


KURZ MOŘSKÉ PLODY A RYBA

  • Termíny: 14. 5. 2019
  • Začátek kurzu: 17:00
  • Délka kurzu: 3 – 3,5 hodiny
  • Úroveň: střední
  • Cena: 1990 Kč/osoba
  • Lektor: šéfkuchař Přemysl Kos

Přemysl Kos má praxi v oboru gastronomie více než 17. let z toho 8 let působil jako šéfkuchař. Pravidelně se účastní Mistrovství České republiky ve filetování lososa a působí jako lektor v gril Weber akademie.

  • Menu: 
  1. Ústřice s šalotkovým vinaigrette
  2. Slávky na víně s domácí focacciou
  3. Mušle svatého Jakuba s pastinákovým pyré a oříškovým máslem
  4. Chobotnice se salátem s pečenou paprikou a baby špenátem
  5. Celá ryba vlk v krustě, ratatouille

OBJEDNAT DÁRKOVÝ POUKAZ, termín: 14. 5.

REZERVACE na rezervace@bistrovalachy.cz

Zajímají mě informace o storno podmínkách


KURZ THAJSKÉ KUCHYNĚ – KURZY JSOU PLNĚ OBSAZENY

  • Termíny: 3. 3., 5. 5., 9. 6. 2019 – kurzy jsou plně obsazeny
  • Začátek kurzu: 16:00
  • Délka kurzu: 3 – 3,5 hodiny
  • Úroveň: střední
  • Cena: 2790 Kč/osoba
  • Lektor: šéfkuchař Antonín Bradáč

Antonín Bradáč působí od roku 2007 do součastnosti jako Executive Chef, Central – Eastern Europe, ELECTROLUX s.r.o., Division  Food Service Equipment. Je spoluzakladatel týmu Czech Chefs a člen Electrolux Chef’s Academy. Může se pochlubit mnoha kulinářskými oceněními. K jeho největším úspěchům patří prvenství na světové kuchařské soutěži Thailand Culinary World Challenge v thajském Bangkoku, kde společně s kolegou Janem Davídkem získal zlatou medaili a ocenění pro absolutního vítěze soutěže, a to v disciplíně ,,vaření thajské kuchyně’“.

  • Menu: 4 chody
  1. Polévka - Tom Kha Kung – Pálivá polévka s krevetami, kokosovým mlékem a galangou
  2. Předkrm - Pla Salmon – Thajský salát s lososem a citronovou trávou
  3. Hlavní jídlo - Gaeng phed ped yang – Červené kari s kachnou,  liči a thajským lilkem, jasmínová rýže
  4. Dezert - Kao niaw ma muang  Lepivá kokosová rýže s mangem a mungo fazolky

V PŘÍPADĚ ZÁJMU O ZAPSÁNÍ NA ČEKACÍ LISTINU NAPIŠTE na rezervace@bistrovalachy.cz

Zajímají mě informace o storno podmínkách


KURZ ITALSKÉ GASTRONOMIE - pasta, výroba vlastní pasty, pesta, základní omáčky

  • Termíny: 4. 3., nebo 5. 3. 2019
  • Začátek kurzu: 17:00
  • Délka kurzu: 3 – 3,5 hodiny
  • Úroveň: pro všechny
  • Cena: 2190 Kč/osoba
  • Lektor: Tomáš Černý

Tomáš Černý je šéfkuchař, který má za sebou více než 300 škol vaření například v Pražském kulinářském institutu nebo Laboratoriu a po sedm let vedl restauraci La Finestra in Cucina, ze které se stala jedna z nejuznávanějších italských restaurací v České republice.

  • Menu:
  1. Ukázka výroby čerstvé pasty
  2. Spaghetti Carbonara
  3. Linguine aglio alio, možno verze alle vongole
  4. Penne all´arrabbiata
  5. Rigatoni amatriciana
  6. Bazalkové pesto

OBJEDNAT DÁRKOVÝ POUKAZ, termín: 5. 3.

REZERVACE na rezervace@bistrovalachy.cz

Zajímají mě informace o storno podmínkách


KURZ FRANCOUZSKÉ KUCHYNĚ

  • Termíny: 7. 3. – již proběhlo 12. 5. – kurz jsou plně obsazen  nebo 17. 6. 2019 – poslední volná místa
  • Začátek kurzu: 7. 3 a 17. 6. v 17:00, 12. 5 v 16:00
  • Délka kurzu: 3 – 3,5 hodiny
  • Rozsah: 3 chody
  • Úroveň: střední
  • Cena: 1990 Kč/osoba
  • Lektor: šéfkuchař Bistrotéky Valachy Lukáš Strnad
  • Menu:
  1. Kachní paštika á la Papa Bocuse
  2. Steak z podplečí s ratatouille a bernaise omáčkou
  3. Îles flottantes – plovoucí ostrov

OBJEDNAT DÁRKOVÝ POUKAZ, termín: 7. 3. 

OBJEDNAT DÁRKOVÝ POUKAZ, termín: 17. 6. 

REZERVACE na rezervace@bistrovalachy.cz

Zajímají mě informace o storno podmínkách


KOUZLO 5 DRUHŮ MASA – KURZY JSOU PLNĚ OBSAZENY

  • Termíny: 26. 3., 30. 4., 20. 5. – kurzy jsou plně obsazeny
  • Začátek kurzu: 17:00
  • Délka kurzu: 3 – 3,5 hodiny
  • Úroveň: pro všechny
  • Cena: 2190 Kč/osoba
  • Lektor: Tomáš Černý

Tomáš Černý je šéfkuchař, který má za sebou více než 300 škol vaření například v Pražském kulinářském institutu nebo Laboratoriu a po sedm let vedl restauraci La Finestra in Cucina, ze které se stala jedna z nejuznávanějších italských restaurací v České republice.

  • Menu:
  1. Kuřecí stehna s limetkami a chilli alla diavola
  2. Klasický roastbeef pečený při 90 stupních
  3. Vepřová panenka s proscuittem a šalvějí alla saltimbocca
  4. Telecí plátek na víně s citrony a rukolou
  5. Polpetone s ricottou, mátou a římským kmínem s dušenou zeleninou
  6. Ratatouille

V PŘÍPADĚ ZÁJMU O ZAPSÁNÍ NA ČEKACÍ LISTINU NAPIŠTE na rezervace@bistrovalachy.cz

Zajímají mě informace o storno podmínkách


KURZ POPULÁRNÍCH DEZERTŮ – KURZY JSOU PLNĚ OBSAZENY

  • Termíny: 27. 3., 7. 4. 2019 – kurzy jsou plně obsazeny
  • Začátek kurzu: 27. 3. v 17:00 a 7. 4. v 16:00
  • Délka kurzu: 3 – 3,5 hodiny
  • Úroveň: pro všechny 
  • Cena: 1990 Kč/osoba
  • Lektor: Tomáš Černý

Tomáš Černý je šéfkuchař, který má za sebou více než 300 škol vaření například v Pražském kulinářském institutu nebo Laboratoriu a po sedm let vedl restauraci La Finestra in Cucina, ze které se stala jedna z nejuznávanějších italských restaurací v České republice.

  • Menu:
  1. Tiramisu
  2. Čokoládový mousse
  3. Panna cotta
  4. Cukrářský krém
  5. Bigne
  6. Créme brulée
  7. Cantuccini

V PŘÍPADĚ ZÁJMU O ZAPSÁNÍ NA ČEKACÍ LISTINU NAPIŠTE na rezervace@bistrovalachy.cz

Zajímají mě informace o storno podmínkách


KURZ PEČENÍ CHLEBA – KURZY JSOU PLNĚ OBSAZENY

  • Termíny: 31. 3., 6.5., 6. 6., 9. 7. 2019 – kurzy jsou plně obsazené
  • Začátek kurzu: 31. 3. v 16:00, 6. 5., 6. 6. a 9.7. od 17:00
  • Délka kurzu: 2 – 3 hodiny
  • Úroveň: začátečníci
  • Cena: 1490 Kč/osoba

Na kurzu se dozvíte jak upéct kvasový chléb v domácí troubě. Naučíte se postup přípravy základního kvasového pšenično-žitného chleba ve všech jeho fázích:

  1. Udržování a rozmnožování kvasu
  2. Mouky, typy mouky
  3. Zpracování těsta
  4. Kynutí
  5. Pečení
  6. Řezání
  7. Nejčastější chyby

Každý účastník si odnese

  • Svoji skleničku kvasu
  • Balík pšeničné chlebové a balík žitné chlebové mouky
  • Sáček chlebového koření

V PŘÍPADĚ ZÁJMU O ZAPSÁNÍ NA ČEKACÍ LISTINU NAPIŠTE na rezervace@bistrovalachy.cz

Zajímají mě informace o storno podmínkách


KLASICKÉ A MODERNÍ OMÁČKY 

  • Termíny: 8. 4. 2019 – kurz je vyprodaný, 3. 6. 2019– nový termín
  • Začátek kurzu: 17:00
  • Délka kurzu: 2 – 3 hodiny
  • Lektor: šéfkuchař Bistrotéky Valachy Lukáš Strnad
  • Úroveň: začátečníci
  • Cena: 1490 Kč/osoba
  • Menu:
  1. Rajská omáčka
  2. Koprová omáčka 
  3. Šípková omáčka
  4. Espuma – holandská omáčka
  5. Demi glace
  6. Chimichurri 

REZERVACE na rezervace@bistrovalachy.cz

OBJEDNAT DÁRKOVÝ POUKAZ, termín: 3. 6.

Zajímají mě informace o storno podmínkách


CHŘEST NA TALÍŘI 

  • Termíny: 29. 4. 2019
  • Začátek kurzu: 17:00
  • Délka kurzu: 3 – 3,5 hodiny
  • Lektor: Tomáš Černý
  • Úroveň: pro všechny
  • Cena: 2190 Kč/osoba

Tomáš Černý je šéfkuchař, který má za sebou více než 300 škol vaření například v Pražském kulinářském institutu nebo Laboratoriu a po sedm let vedl restauraci La Finestra in Cucina, ze které se stala jedna z nejuznávanějších italských restaurací v České republice.

Menu:

  1. Salát ze zeleného chřestu s jablky, mátou, dresinkem z javorového sirupu a piniemi
  2. Smažený chřest s dušenou šunkou a sýrem Fontina
  3. Klasické risotto s chřestem, křupavým chlebem a masacarpone
  4. Dušená treska s chřestem, vongolemi, chorizem a malými bramborami

OBJEDNAT DÁRKOVÝ POUKAZ, termín: 29.4.

REZERVACE na rezervace@bistrovalachy.cz

Zajímají mě informace o storno podmínkách


FRGÁLOVÁ MANUFAKTURA

  • Termíny: 25. 4. – kurz je plně obsazen, nebo 16. 6. 2019
  • Začátek kurzu: 25. 4. od 17:00 a 16. 6. od 16:00
  • Délka kurzu: 2 – 3 hodiny
  • Lektorka: pekařka a cukrářka Resortu Valachy Pavla Stoklasová
  • Úroveň: začátečníci
  • Cena: 1290 Kč/osoba

OBJEDNAT DÁRKOVÝ POUKAZ, termín: 16. 6.

REZERVACE na rezervace@bistrovalachy.cz

Zajímají mě informace o storno podmínkách


 

Dilema: koupit, nebo nekoupit multifunkční parní troubu? 

Stále zvažujete pro a proti? Poznejte jedinečné vlastnosti multifunkčních parních trub Electrolux na vlastní kůži. Více informací naleznete na webových stránkách Electrolux.

Hledáte pomocnici do kuchyně? Vyzkoušejte si vaření v páře

Přesvědčte se o jedinečných vlastnostech multifunkční parní trouby v rámci kurzu vaření. Více informací naleznete na webových stránkách AEG.