Škola vaření

 

KURZ JEDLÝCH DÁRKŮ

3. 12. (tento termín je plně obsazen) nebo 10. 12. 2019

Už jste přemýšleli nad vánočními dárky? Buďte letos kreativní a spojte příjemné s užitečným. Na tomto speciálním kurzu si vyrobíte originální jedlé dárky, které vašim blízkým budou zaručeně chutnat. Součástí kurzu je i balení produktů do dárkových obalů. 

2190 Kč 

 

FRGÁLOVÁ MANUFAKTURA

29. 10. 2019

Frgál je tradičním valašským koláčem, který nezklame na žádné rodinné oslavě ani jako dárek. Na tomto kurzu vedeném pekařkou a cukrářkou Resortu Valachy se naučíte ty nejlepší koláče, které vám budou závidět i vaše babičky. Vybrat si můžete hned ze tří termínů!

1790 Kč


KURZ THAJSKÉ KUCHYNĚ II

1. 12. 2019 - nový termín

Jeden z nejoblíbenějších kurzu zaměřený na Thajsko je zpět v novém hávu. Dámy a pánové, pokračujeme v thajské jízdě s novým, stejně lahodným a jemně pikantním menu. V podání šéfkuchaře Tondy se uskuteční druhý z řady kurzů zaměřený na Thajsko. Buďte u toho!

2990 Kč 

 

KURZ KOUZLO 5 DRUHŮ MASA

18. 11. 2019 - nový termín

Jeden z nejoblíbenějších hostujících lektorů Tomáš Černý již po několikaté dorazí se svým kurzem Kouzlo 5 druhů masa! Tento kurz byl speciálně navržen pro všechny milovníky masa, kteří nechtějí v kuchyni trávit dlouhé hodiny. Aktuálěn jsem kurzy plně obsazeny.

2990 Kč


KURZ POPULÁRNÍCH DEZERTŮ

19. 11. 2019

Je jedno, jestli sladkými dobrotami rádi rozmazlujete sebe, nebo své blízké. Na tomto kurzu se naučíte přípravě dezertů, které na první pohled mohou vypadat jako mistrovské dílo, ale pod vedením zkušeného lektora a šéfkuchaře Tomáše Černého zjistíte, že i vy se můžete stát hvězdou kuchyně! 

2490 Kč

VÁNOČNÍ PEČENÍ S KATKOU KOLBOVOU

25. 11. 2019

Zapečte si po boku jedné z finalistek kuchařské soutěže MasterChef Česko Katkou Kolbovou. Na tomto speciálním vánočním kurzu si připravíte a odnesete několik druhů cukroví, užijete si příjemnou atmosféru a inspirujete se k vašemu letošnímu vánočnímu pečení!

1790 Kč


BURGER NA 5 ZPŮSOBŮ

10. 11. 2019

Burger. Ačkoli jde o jeden pokrm, tak jeho způsoby zpracování jsou téměř neomezené. Dobrý burger vzniká harmonií chutí a kvalitou přípravy několika jeho složek: bulky, masa, přílohy a omáčky. Na kurzu s Prokopem Pyszkem, který založil podnik specializující se na přípravu tohoto fenoménu, si jej připravíte krok po kroku. Do toho!

2190 Kč

 

ASIJSKÉ KNEDLÍČKY GYOZA a PORK BUNS

 24.11.2019

Další ze série kuchařských kurzů se zaměřením na zemi vycházejícího slunce – Japonska je tady! Malé, roztomilé knedlíčky gyoza spolu s vepřovými napařovanými pork buns jsou oblíbenými pokrmy. Podlehněte jejich kouzlu i vy!

2190 Kč

 

 


KURZ SUSHI – termín je plně obsazen

13.10.2019

Seznamte se s tradičním japonským jídlem s tisíciletou tradicí na speciálně navrženém kurzu pro hobby kuchaře všech úrovní. Pod vedením zkušeného kuchaře a lektora se dozvíte v čem spočívá kouzlo pravého sushi a jak si ho svépomocí připravit. 

2490 Kč

POKE BOWLS - zdravé misky plné barev

27.10.2019 – kurz je plně obsazen

Gastro trend v podobě zdravých a barevných misek s názvem poke bowls nyní i v naší kuchařské škole. Seznamte se se zásadami skládání misek, které mají své kořeny na Havaji a staly se oblíbeným pokrmem zdejších surfařů.

2190 Kč


KURZ PEČENÍ CHLEBA – vyprodáno

Připravujeme pro vás nové termíny pro rok 2020

Za poměrně krátký čas si kvasový chléb Bistrotéky Valachy získal svoje jméno. Vy se jeho tajné receptuře můžete naučit pod vedením samotné vedoucí pekárny Lenky Molkové. Tento kurz je určen pouze pro 8 osob, které mají prostor pro diskuzi, výměnu zkušeností i samotné pečení.

1790 Kč

 

KURZ VAŘENÍ JAKO ORIGINÁLNÍ VÁNOČNÍ DÁREK!

Aktuálně sestavujeme program Školy vaření na rok 2020. Těšit se můžete například na:

  • Kurz steaků
  • Kurz italské, indické nebo japonské gastronomie
  • Kurz thajské kuchyně I. a II.
  • Jarní zelenivý kurz
  • Kurz přípravy dortíků
  • Kurz mořských plodů a ryb
  • Chřest na talíři
  • Vaření podle Jamieho Olivera
  • Kurzy pečení chleba
  • Letní škola grilování
  • a další!

 

Program kurzů pro 1. pololetí 2020 zveřejníme 1. listopadu 2019!

Buďte v obraze a přihlašte se k odebírání našich novinek a nepromeškejte rezervaci kurzu ideálního i jako originální vánoční dárek!

CHCI SE PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NOVINEK​​​

 


KURZY, KTERÉ JIŽ PROBĚHLY

Podívejte se na menu a fotografie z již proběhlých kurzů. Měli byste o některý z nich zájem? Dejte nám vědět na rezervace@bistrovalachy.cz a my Vás přidáme na čekací listinu a v případě vypsání nového termínu vás budeme informovat mezi prvními!

ČOKOLÁDA 4X JINAK

18. 6., 8. 7., 9. 9. 2019 – všechny termíny jsou obsazeny

Čokoládové pochutiny od hvězdy kulinářské soutěže MasterChef Česko si můžete připravit na kurzu Kateřiny Kolbové. 

 

 

KURZ MAKRONEK

19. 5., 15. 7., 16. 9. 2019 – všechny termíny jsou obsazeny

Oblíbený kurz makronek se vždy vyprodá rychlostí blesku. Není divu. Kromě toho, že jsou makronky oblíbenou sladkou pochutinou, tak i jejich lektorka je mezi českými osobnostmi kuchyně velmi žádana. Na kurzu s finalistou MasterChefa Kačkou Kolbovou si užijete pořádnou zábavu!

 


FRANCOUZSKÉ DEZERTY Z ODPALOVANÉHO TĚSTA

29. 7. 2019

Objevte kouzlo francouzských dezertů z odpalovaného těsta pod vedením samotné šéfcukrářky Bistrotéky Valachy Tamary Adamčíkové, která udává tón cukrařiny napříč všemi provozy a nedá dopustit na poctivé suroviny, důraz na detaily a vztah k práci.

FRGÁLOVÁ MANUFAKTURA

2. 9., 30. 9., 29. 10. 2019

Frgál je tradičním valašským koláčem, který nezklame na žádné rodinné oslavě ani jako dárek. Na tomto kurzu vedeném pekařkou a cukrářkou Resortu Valachy se naučíte ty nejlepší koláče, které vám budou závidět i vaše babičky. Vybrat si můžete hned ze tří termínů!

ČOKOLÁDA V HLAVNÍ ROLI

12. 8. 2019

Šéfcukrářka Bistrotéky Valachy Tamara Adamčíková tvrdí, že „čokoládu miluje, ale zároveň nenávidí“... Podmaňte si tuto základní cukrářskou surovinu pod vedením té nejpovolanější. Naučte se třeba čokoládové lanýže, tartalektu, brownie s pečeným banánem nebo suflé!

2190 Kč

LETNÍ ŠKOLA GRILOVÁNÍ

20. 8. 2019

První ze série outdoorových kurzů, který probíhá na venkovní zahrádce Bistrotéky Valachy. Pod vedením zkušeného lektora si můžete vyzkoušet grilování na uhlí i na plynu. Jaký je rozdíl mezi přímým a nepřímým grilováním? A dá se na grilu upéct třeba i frgál? Tento kurz vás překvapí!

2490 Kč

 

KLASICKÉ A MODERNÍ OMÁČKY

  • Délka kurzu: 2 – 3 hodiny
  • Lektor: šéfkuchař Bistrotéky Valachy Lukáš Strnad
  • Úroveň: začátečníci
  • Cena: 1490 Kč/osoba
  • Menu:
  1. Rajská omáčka
  2. Koprová omáčka 
  3. Šípková omáčka
  4. Espuma – holandská omáčka
  5. Demi glace
  6. Chimichurri 

Kurz již proběhl. V případě zájmu o zapsání na čekací listinu, prosím, kontaktujte nás na rezervace@bistrovalachy.cz

KURZ MOŘSKÉ PLODY A RYBA

  • Délka kurzu: 3 – 3,5 hodiny
  • Úroveň: střední
  • Cena: 2490 Kč/osoba
  • Lektor: šéfkuchař Přemysl Kos
  • Menu: 
  1. Ústřice s šalotkovým vinaigrette
  2. Slávky na víně s domácí focacciou
  3. Mušle svatého Jakuba s pastinákovým pyré a oříškovým máslem
  4. Chobotnice se salátem s pečenou paprikou a baby špenátem
  5. Celá ryba vlk v krustě, ratatouille

Kurz již proběhl. V případě zájmu o zapsání na čekací listinu, prosím, kontaktujte nás na rezervace@bistrovalachy.cz



KURZ JAPONSKÉ KUCHYNĚ

  • Délka kurzu: 3 – 3,5 hodiny
  • Úroveň: základní, střední
  • Cena: 1490 Kč/osoba
  • Kapacita kurzu: 12
  • Lektor: Katarína Hladká
  • Menu: 
  1. Polévka miso s tofu a wakame řasou
  2. Donburi: miska rýže s vepřovým masem s mrkví a pepřem
  3. Onigiri tuna-mayo: rýžový trojúhelník plněný tuňákem a majonézou, obalený v řase nori
  4. Tamago yaki: rolovaná vaječná omeleta
  5. Tsukemono: nakládaná okurka se zázvorem a nakládaná zelenina Momofuku
  6. Edamame: mladé sójové lusky s mořskou solí

Kurz již proběhl. V případě zájmu o zapsání na čekací listinu, prosím, kontaktujte nás na rezervace@bistrovalachy.cz


KURZ FRANCOUZSKÉ KUCHYNĚ 

  • Délka kurzu: 3 – 3,5 hodiny
  • Rozsah: 3 chody
  • Úroveň: střední
  • Cena: 1990 Kč/osoba
  • Lektor: šéfkuchař Bistrotéky Valachy Lukáš Strnad
  • Menu:
  1. Kachní paštika á la Papa Bocuse
  2. Steak z podplečí s ratatouille a bernaise omáčkou
  3. Îles flottantes – plovoucí ostrov

Kurz již proběhl. V případě zájmu o zapsání na čekací listinu, prosím, kontaktujte nás na rezervace@bistrovalachy.cz

 


​​​​

​​​​KURZ THAJSKÉ KUCHYNĚ – připravujeme Kurz thajské kuchyně II. s novým menu!

  • Délka kurzu: 3 – 3,5 hodiny
  • Úroveň: střední
  • Cena: 2990 Kč/osoba
  • Lektor: šéfkuchař Antonín Bradáč

Antonín Bradáč působí od roku 2007 do součastnosti jako Executive Chef, Central – Eastern Europe, ELECTROLUX s.r.o., Division  Food Service Equipment. Je spoluzakladatel týmu Czech Chefs a člen Electrolux Chef’s Academy. Může se pochlubit mnoha kulinářskými oceněními. K jeho největším úspěchům patří prvenství na světové kuchařské soutěži Thailand Culinary World Challenge v thajském Bangkoku, kde společně s kolegou Janem Davídkem získal zlatou medaili a ocenění pro absolutního vítěze soutěže, a to v disciplíně ,,vaření thajské kuchyně’“.

  • Menu: 4 chody
  1. Polévka - Tom Kha Kung – Pálivá polévka s krevetami, kokosovým mlékem a galangou
  2. Předkrm - Pla Salmon – Thajský salát s lososem a citronovou trávou
  3. Hlavní jídlo - Gaeng phed ped yang – Červené kari s kachnou,  liči a thajským lilkem, jasmínová rýže
  4. Dezert - Kao niaw ma muang  Lepivá kokosová rýže s mangem a mungo fazolky

KURZ ITALSKÉ GASTRONOMIE – JIŽ PROBĚHLO

  • Délka kurzu: 3 – 3,5 hodiny
  • Úroveň: pro všechny
  • Cena: 2190 Kč/osoba
  • Lektor: Tomáš Černý

Tomáš Černý je šéfkuchař, který má za sebou více než 300 škol vaření například v Pražském kulinářském institutu nebo Laboratoriu a po sedm let vedl restauraci La Finestra in Cucina, ze které se stala jedna z nejuznávanějších italských restaurací v České republice.

  • Menu:
  1. Ukázka výroby čerstvé pasty
  2. Spaghetti Carbonara
  3. Linguine aglio alio, možno verze alle vongole
  4. Penne all´arrabbiata
  5. Rigatoni amatriciana
  6. Bazalkové pesto

Kurz již proběhl. V případě zájmu o zapsání na čekací listinu, prosím, kontaktujte nás na rezervace@bistrovalachy.cz

 


 

CHŘEST NA TALÍŘI

  • Délka kurzu: 3 – 3,5 hodiny
  • Lektor: Tomáš Černý
  • Úroveň: pro všechny
  • Cena: 2190 Kč/osoba

Tomáš Černý je šéfkuchař, který má za sebou více než 300 škol vaření například v Pražském kulinářském institutu nebo Laboratoriu a po sedm let vedl restauraci La Finestra in Cucina, ze které se stala jedna z nejuznávanějších italských restaurací v České republice.

Menu:

  1. Salát ze zeleného chřestu s jablky, mátou, dresinkem z javorového sirupu a piniemi
  2. Smažený chřest s dušenou šunkou a sýrem Fontina
  3. Klasické risotto s chřestem, křupavým chlebem a masacarpone
  4. Dušená treska s chřestem, vongolemi, chorizem a malými bramborami

Kurz již proběhl. V případě zájmu o zapsání na čekací listinu, prosím, kontaktujte nás na rezervace@bistrovalachy.cz

Zajímají mě informace o storno podmínkách



 

Dilema: koupit, nebo nekoupit multifunkční parní troubu? 

Stále zvažujete pro a proti? Poznejte jedinečné vlastnosti multifunkčních parních trub Electrolux na vlastní kůži. Více informací naleznete na webových stránkách Electrolux.

Hledáte pomocnici do kuchyně? Vyzkoušejte si vaření v páře

Přesvědčte se o jedinečných vlastnostech multifunkční parní trouby v rámci kurzu vaření. Více informací naleznete na webových stránkách AEG.

Chcete být v obraze a mít nejžhavější novinky o nově vypsaných kurzech vaření mezi prvními? Přihlašte se k odebírání newsletteru!

Mám zájem o odebírání newsletteru

Partneři Kuchařské školy Bistrotéka Valachy