Škola vaření

Součástí konceptu Bistrotéky Valachy je i škola vaření, která zahájila první kurzy v březnu 2019. V prostoru bistra hned nad kornuterií se tak každý měsíc koná několik kurzů vaření ve speciálně vybavené kuchyni pod vedením zkušených šéfkuchařů i hobby kuchařů.

Patříte mezi gastro nadšence, kteří se neostýchají aktivně zapojit do tvoření lahodných chutí a vůní? Nebo máte ve své blízkosti někoho, koho by kulinářský zážitek potěšil? Rezervujte si své místo na některém z našich kurzů vaření, nebo ho věnujte jako originální dárek.

Lektorujícími jsou kuchaři Bistrotéky Valachy v čele s šéfkuchařem Lukášem Strnadem, ale i další osobnosti na poli gastronomie jako je šéfkuchař Antonín Bradáč nebo Tomáš Černý. Můžete se těšit také na pestré kurzy od známých tváří jako je Kateřina Kolbová, která se zúčastnila soutěže MasterChef a ve škole vaření se s ní můžete potkat na kurzech

Kurzy se plní bleskovou rychlostí. Rezervujte si některé z posledních míst na kurzech:

Chcete být v obraze a mít nejžhavější novinky o nově vypsaných kurzech vaření mezi prvními? Přihlašte se k odebírání newsletteru!

Mám zájem o odebírání newsletteru

 


KURZ MAKRONEK 

  • Termín: 19. 5. 2019, 15. 7. 2019 a 16. 9. 2019 - všechny kurzy jsou plně obsazeny
  • Začátek kurzu: 16:00
  • Délka kurzu: 3 hodiny
  • Lektorka: hobby kuchařka s účastnice MasterChefa Kateřina Kolbová
  • Cena: 1490 Kč/osoba
  • Počet účastníků kurzu: 10
  •  
  • Kateřinu Kolbovou možná znáte ze soutěže MasterChef, kde jako první ze soutěžících vsadila při castingu na sladký dezert. Tím si získala porotce a dostala se tak mezi 27 nejlepších amaterských kuchařů v Česku. Poznejte Katku a její čokoládově umění osobně.

V PŘÍPADĚ ZÁJMU O ZAPSÁNÍ NA ČEKACÍ LISTINU NAPIŠTE na rezervace@bistrovalachy.cz

Zajímají mě informace o storno podmínkách

KURZ ČOKOLÁDA 4x JINAK – všechny kurzy jsou plně obsazeny

  • Termín: 18. 6., 8. 7. a 9. 9. 2019 – všechny kurzy jsou plně obsazeny
  • Začátek kurzu: 17:00
  • Délka kurzu: 3 hodiny
  • Lektorka: hobby kuchařka s účastnice MasterChefa Kateřina Kolbová
  • Cena: 1490 Kč/osoba
  • Počet účastníků kurzu: 10

Kateřinu Kolbovou možná znáte ze soutěže MasterChef, kde jako první ze soutěžících vsadila při castingu na sladký dezert. Tím si získala porotce a dostala se tak mezi 27 nejlepších amaterských kuchařů v Česku. Poznejte Katku a její čokoládově umění osobně.

Menu:

  • Brownies s kandovanými arašídy
  • Hořká čokoláda, oříškové máslo, arašídy
  • Čokoládové créme brulée
  • Mléčná čokoláda, skořice, pomerančová kůra, vanilka
  • Čokoládová tartaletka
  • Grepový karamel, bílá čokoláda, krém z bílé čokolády a grepu na ozdobení
  • Dortík ze sušenkového těsta
  • Karamelová čokoláda, maliny, krém chantilly​​​​​

V PŘÍPADĚ ZÁJMU O ZAPSÁNÍ NA ČEKACÍ LISTINU NAPIŠTE na rezervace@bistrovalachy.cz

Zajímají mě informace o storno podmínkách


  • KURZ JAPONSKÉ KUCHYNĚ – kurzy jsou plně obsazeny

    ​​Termíny: 23. 5. nebo 23. 6. – kurzy jsou plně obsazeny
  • Začátek kurzu: 16:00
  • Délka kurzu: 3 – 3,5 hodiny
  • Úroveň: základní, střední
  • Cena: 1490 Kč/osoba
  • Kapacita kurzu:
  • Lektor: Katarína Hladká

Kateřina Hladká je vášnivou hobby kuchařkou, která se neostýchá podělit se o své dlouholeté zkušenosti s vařením, které velmi ráda spojuje s cestováním. Její největší láskou je Japonsko, kam pravidelně jezdí. A pozor: shodou okolností před samotným kurzem 23. 6. do Japonska pojede. Účastníci jejího kurzu se tak mohou těšit na vaření z některých autentických surovin, které Katka pro tento účel ze své oblíbené země doveze.

  • Menu: 
  1. Polévka miso s tofu a wakame řasou
  2. Donburi: miska rýže s vepřovým masem s mrkví a pepřem
  3. Onigiri tuna-mayo: rýžový trojúhelník plněný tuňákem a majonézou, obalený v řase nori
  4. Tamago yaki: rolovaná vaječná omeleta
  5. Tsukemono: nakládaná okurka se zázvorem a nakládaná zelenina Momofuku
  6. Edamame: mladé sójové lusky s mořskou solí

V PŘÍPADĚ ZÁJMU O ZAPSÁNÍ NA ČEKACÍ LISTINU NAPIŠTE na rezervace@bistrovalachy.cz

Zajímají mě informace o storno podmínkách

KURZ MOŘSKÉ PLODY A RYBA

  • Termíny: 14. 5. 2019
  • Začátek kurzu: 17:00
  • Délka kurzu: 3 – 3,5 hodiny
  • Úroveň: střední
  • Cena: 1990 Kč/osoba
  • Lektor: šéfkuchař Přemysl Kos

Přemysl Kos má praxi v oboru gastronomie více než 17. let z toho 8 let působil jako šéfkuchař. Pravidelně se účastní Mistrovství České republiky ve filetování lososa a působí jako lektor v gril Weber akademie.

  • Menu: 
  1. Ústřice s šalotkovým vinaigrette
  2. Slávky na víně s domácí focacciou
  3. Mušle svatého Jakuba s pastinákovým pyré a oříškovým máslem
  4. Chobotnice se salátem s pečenou paprikou a baby špenátem
  5. Celá ryba vlk v krustě, ratatouille

OBJEDNAT DÁRKOVÝ POUKAZ, termín: 14. 5.

REZERVACE na rezervace@bistrovalachy.cz

Zajímají mě informace o storno podmínkách

 


KURZ FRANCOUZSKÉ KUCHYNĚ 

  • Termíny: 7. 3. – již proběhlo 12. 5. – poslední volné místo    nebo 17. 6. 2019 – kurz je plně obsazen
  • Začátek kurzu: 7. 3 a 17. 6. v 17:00, 12. 5 v 16:00
  • Délka kurzu: 3 – 3,5 hodiny
  • Rozsah: 3 chody
  • Úroveň: střední
  • Cena: 1990 Kč/osoba
  • Lektor: šéfkuchař Bistrotéky Valachy Lukáš Strnad
  • Menu:
  1. Kachní paštika á la Papa Bocuse
  2. Steak z podplečí s ratatouille a bernaise omáčkou
  3. Îles flottantes – plovoucí ostrov

OBJEDNAT DÁRKOVÝ POUKAZ, termín: 12. 5.

REZERVACE na rezervace@bistrovalachy.cz

Zajímají mě informace o storno podmínkách

KOUZLO 5 DRUHŮ MASA - KURZY JSOU PLNĚ OBSAZENY

  • Termíny: 26. 3., 30. 4., 20. 5. 21. 5.– kurzy jsou plně obsazeny​​​​​​
  • Začátek kurzu: 17:00
  • Délka kurzu: 3 – 3,5 hodiny
  • Úroveň: pro všechny
  • Cena: 2190 Kč/osoba
  • Lektor: Tomáš Černý

Tomáš Černý je šéfkuchař, který má za sebou více než 300 škol vaření například v Pražském kulinářském institutu nebo Laboratoriu a po sedm let vedl restauraci La Finestra in Cucina, ze které se stala jedna z nejuznávanějších italských restaurací v České republice.

  • Menu:
  1. Kuřecí stehna s limetkami a chilli alla diavola
  2. Klasický roastbeef pečený při 90 stupních
  3. Vepřová panenka s proscuittem a šalvějí alla saltimbocca
  4. Telecí plátek na víně s citrony a rukolou
  5. Polpetone s ricottou, mátou a římským kmínem s dušenou zeleninou
  6. Ratatouille

V PŘÍPADĚ ZÁJMU O ZAPSÁNÍ NA ČEKACÍ LISTINU NAPIŠTE na rezervace@bistrovalachy.cz

Zajímají mě informace o storno podmínkách

 


​​​​KURZ THAJSKÉ KUCHYNĚ – KURZY JSOU PLNĚ OBSAZENY

  • Termíny: 3. 3., 5. 5., 9. 6. 2019 – kurzy jsou plně obsazeny
  • Začátek kurzu: 16:00
  • Délka kurzu: 3 – 3,5 hodiny
  • Úroveň: střední
  • Cena: 2790 Kč/osoba
  • Lektor: šéfkuchař Antonín Bradáč

Antonín Bradáč působí od roku 2007 do součastnosti jako Executive Chef, Central – Eastern Europe, ELECTROLUX s.r.o., Division  Food Service Equipment. Je spoluzakladatel týmu Czech Chefs a člen Electrolux Chef’s Academy. Může se pochlubit mnoha kulinářskými oceněními. K jeho největším úspěchům patří prvenství na světové kuchařské soutěži Thailand Culinary World Challenge v thajském Bangkoku, kde společně s kolegou Janem Davídkem získal zlatou medaili a ocenění pro absolutního vítěze soutěže, a to v disciplíně ,,vaření thajské kuchyně’“.

  • Menu: 4 chody
  1. Polévka - Tom Kha Kung – Pálivá polévka s krevetami, kokosovým mlékem a galangou
  2. Předkrm - Pla Salmon – Thajský salát s lososem a citronovou trávou
  3. Hlavní jídlo - Gaeng phed ped yang – Červené kari s kachnou,  liči a thajským lilkem, jasmínová rýže
  4. Dezert - Kao niaw ma muang  Lepivá kokosová rýže s mangem a mungo fazolky

V PŘÍPADĚ ZÁJMU O ZAPSÁNÍ NA ČEKACÍ LISTINU NAPIŠTE na rezervace@bistrovalachy.cz

Zajímají mě informace o storno podmínkách

KURZ ITALSKÉ GASTRONOMIE – JIŽ PROBĚHLO

  • Termíny: 4. 3., nebo 5. 3. 2019
  • Začátek kurzu: 17:00
  • Délka kurzu: 3 – 3,5 hodiny
  • Úroveň: pro všechny
  • Cena: 2190 Kč/osoba
  • Lektor: Tomáš Černý

Tomáš Černý je šéfkuchař, který má za sebou více než 300 škol vaření například v Pražském kulinářském institutu nebo Laboratoriu a po sedm let vedl restauraci La Finestra in Cucina, ze které se stala jedna z nejuznávanějších italských restaurací v České republice.

  • Menu:
  1. Ukázka výroby čerstvé pasty
  2. Spaghetti Carbonara
  3. Linguine aglio alio, možno verze alle vongole
  4. Penne all´arrabbiata
  5. Rigatoni amatriciana
  6. Bazalkové pesto

V PŘÍPADĚ ZÁJMU O ZAPSÁNÍ NA ČEKACÍ LISTINU NAPIŠTE na rezervace@bistrovalachy.cz

Zajímají mě informace o storno podmínkách


KURZ POPULÁRNÍCH DEZERTŮ – JIŽ PROBĚHLO

  • Termíny: 27. 3., 7. 4. 2019 – kurzy jsou plně obsazeny
  • Začátek kurzu: 27. 3. v 17:00 a 7. 4. v 16:00
  • Délka kurzu: 3 – 3,5 hodiny
  • Úroveň: pro všechny 
  • Cena: 1990 Kč/osoba
  • Lektor: Tomáš Černý

Tomáš Černý je šéfkuchař, který má za sebou více než 300 škol vaření například v Pražském kulinářském institutu nebo Laboratoriu a po sedm let vedl restauraci La Finestra in Cucina, ze které se stala jedna z nejuznávanějších italských restaurací v České republice.

  • Menu:
  1. Tiramisu
  2. Čokoládový mousse
  3. Panna cotta
  4. Cukrářský krém
  5. Bigne
  6. Créme brulée
  7. Cantuccini

V PŘÍPADĚ ZÁJMU O ZAPSÁNÍ NA ČEKACÍ LISTINU NAPIŠTE na rezervace@bistrovalachy.cz

Zajímají mě informace o storno podmínkách

KURZ PEČENÍ CHLEBA – KURZY JSOU PLNĚ OBSAZENY

  • Termíny: 31. 3., 6.5., 6. 6., 9. 7. 2019 – kurzy jsou plně obsazené
  • Začátek kurzu: 31. 3. v 16:00, 6. 5., 6. 6. a 9.7. od 17:00
  • Délka kurzu: 2 – 3 hodiny
  • Úroveň: začátečníci
  • Cena: 1490 Kč/osoba
  • Lektorka: vedoucí obchodu a pekárny Bistrotéky Valachy Lenka Molková

Lektorka Lenka Molková neskrývá svoji zálibu v gastronomii a netají se tím, že je "hobíkem". Postupem času se ovšem Lenčino nadšení pro jídlo přehouplo v plnohodnotnou práci. Aktuálně Lenka působí jako vedoucí obchodu a pekárny v Bistrotéce Valachy, které zasvětila několikaleté zkušenosti s domácím pečení chleba. Na kurzu rozhodně nečekejte tvrdého pekaře umazaného od mouky, ale srdečnou gastronomickou nadšenkyni, která se neostýchá sdílet svoji vášeň pro výrobu chleba včetně její originální receptury. 

Na kurzu se dozvíte jak upéct kvasový chléb v domácí troubě. Naučíte se postup přípravy základního kvasového pšenično-žitného chleba ve všech jeho fázích:

  1. Udržování a rozmnožování kvasu
  2. Mouky, typy mouky
  3. Zpracování těsta
  4. Kynutí
  5. Pečení
  6. Řezání
  7. Nejčastější chyby

Každý účastník si odnese

  • Svoji skleničku kvasu
  • Balík pšeničné chlebové a balík žitné chlebové mouky
  • Sáček chlebového koření

V PŘÍPADĚ ZÁJMU O ZAPSÁNÍ NA ČEKACÍ LISTINU NAPIŠTE na rezervace@bistrovalachy.cz

Zajímají mě informace o storno podmínkách


KLASICKÉ A MODERNÍ OMÁČKY

  • Termíny: 8. 4. 2019 – kurz je vyprodaný, 3. 6. 2019– nový termín
  • Začátek kurzu: 17:00
  • Délka kurzu: 2 – 3 hodiny
  • Lektor: šéfkuchař Bistrotéky Valachy Lukáš Strnad
  • Úroveň: začátečníci
  • Cena: 1490 Kč/osoba
  • Menu:
  1. Rajská omáčka
  2. Koprová omáčka 
  3. Šípková omáčka
  4. Espuma – holandská omáčka
  5. Demi glace
  6. Chimichurri 

REZERVACE na rezervace@bistrovalachy.cz

OBJEDNAT DÁRKOVÝ POUKAZ, termín: 3. 6.

Zajímají mě informace o storno podmínkách

CHŘEST NA TALÍŘI

  • Termíny: 29. 4. 2019
  • Začátek kurzu: 17:00
  • Délka kurzu: 3 – 3,5 hodiny
  • Lektor: Tomáš Černý
  • Úroveň: pro všechny
  • Cena: 2190 Kč/osoba

Tomáš Černý je šéfkuchař, který má za sebou více než 300 škol vaření například v Pražském kulinářském institutu nebo Laboratoriu a po sedm let vedl restauraci La Finestra in Cucina, ze které se stala jedna z nejuznávanějších italských restaurací v České republice.

Menu:

  1. Salát ze zeleného chřestu s jablky, mátou, dresinkem z javorového sirupu a piniemi
  2. Smažený chřest s dušenou šunkou a sýrem Fontina
  3. Klasické risotto s chřestem, křupavým chlebem a masacarpone
  4. Dušená treska s chřestem, vongolemi, chorizem a malými bramborami

OBJEDNAT DÁRKOVÝ POUKAZ, termín: 29.4.

REZERVACE na rezervace@bistrovalachy.cz

Zajímají mě informace o storno podmínkách


FRGÁLOVÁ MANUFAKTURA – KURZY JSOU PLNĚ OBSAZENY

  • Termíny: 25. 4., 16. 6. 2019  kurzy jsou plně obsazeny
  • Začátek kurzu: 25. 4. od 17:00 a 16. 6. od 16:00
  • Délka kurzu: 2 – 3 hodiny
  • Lektorka: pekařka a cukrářka Resortu Valachy Pavla Stoklasová
  • Úroveň: začátečníci
  • Cena: 1290 Kč/osoba

V PŘÍPADĚ ZÁJMU O ZAPSÁNÍ NA ČEKACÍ LISTINU NAPIŠTE na rezervace@bistrovalachy.cz

Zajímají mě informace o storno podmínkách

 

 


 

Dilema: koupit, nebo nekoupit multifunkční parní troubu? 

Stále zvažujete pro a proti? Poznejte jedinečné vlastnosti multifunkčních parních trub Electrolux na vlastní kůži. Více informací naleznete na webových stránkách Electrolux.

Hledáte pomocnici do kuchyně? Vyzkoušejte si vaření v páře

Přesvědčte se o jedinečných vlastnostech multifunkční parní trouby v rámci kurzu vaření. Více informací naleznete na webových stránkách AEG.