Škola vaření

Vyberte si z pestré nabídky kuchařských kurzů, které potěší začínající i pokročilejší kuchaře a kuchařky. V profesionálně vybaveném kuchařském studiu, které je součástí Bistrotéky Valachy, si pod vedením zkušených, ale i hobby kuchařů můžete užít 3,5 hodiny chutí, vůní a legrace. Vyberte si z pestré nabídky kurzů nebo kurz věnujte jako originální (nejen vánoční) dárek.

KURZY VAŘENÍ 2019 // KURZY VAŘENÍ 2020 // DÁRKOVÉ POUKAZY


 

 KURZY DO KONCE ROKU 2019

KURZ JEDLÝCH DÁRKŮ

10. 12. 2019

Už jste přemýšleli nad vánočními dárky? Buďte letos kreativní a spojte příjemné s užitečným. Na tomto speciálním kurzu si vyrobíte originální jedlé dárky, které vašim blízkým budou zaručeně chutnat. Součástí kurzu je i balení produktů do dárkových obalů. 

2190 Kč 

 

 

 

 KURZY PRO ROK 2020

Náš tip: VĚNUJTE KURZ SVÝM BLÍZKÝM JAKO ORIGINÁLNÍ VÁNOČNÍ DÁREK

THAJSKÁ KUCHYNĚ I.

12. 1. nebo 9. 2. 2020

Holdujete asijské kuchyni, která v sobě snoubí sladkokyselé chutě s nádechem chilli? Naučte se přípravě tradičních thajských pokrmů: Tom Kha Kung, thajského salátu s lososem, červeného kari s kachnou nebo třeba dezertu v podobě kokosové rýže s mangem.

2990 Kč 

 

 

THAJSKÁ KUCHYNĚ II.

26. 1. nebo 23. 2. 2020

Čerstvé jarní závitky s krevetami, Tom Yum Kai aneb Tradiční polévka s kuřecím masem, batátové nudle s vepřovým masem nebo ikonický kuřecí Satay s omáčkou z kokosového mléka – toto thajské menu potěší začínající i pokročilejší kuchaře.

2990 Kč

INDICKÁ KUCHYNĚ

1. 3. 2020

Objevte kouzlo kořením provoněné indické kuchyně, se kterou vás seznámí hobby lektorka Katarína Hladká. Její parketou vedle japonské kuchyně je právě indická gastronomie. Na kurzu se naučíte základní pokrmy, jejichž kombinacím se meze nekladou.

2190 Kč 

 

 

FRANCOUZSKÁ KUCHYNĚ

27. 1. 2020

Poznejte kuchyni skutečných gurmánů. Na kurzu francouzské kuchyně si připravíte typické pokrmy pocházející z různých regionů. Začnete pozvolna se sklenicí kvalitního crémantu a dále vás čeká to nejlahodnější francouzské menu...

2190 Kč 

JAPONSKÁ KUCHYNĚ

2. 2. nebo 24. 5. 2020

Objevte kouzlo japonské kuchyně na kurzu s hobby kuchařkou a nadšenkyní do Japonska Katarínou Hladkou. Na jejím kurzu si uvaříte několik tradičních japonských pokrmů, zažijete tradiční japonské stolování a dozvíte se zajímavosti o zdejší kultuře. 

2190 Kč 

 

 

MEXICKÁ KUCHYNĚ

17. 2. 2020

Latinskoamerické chutě, které možná znáte, ale jejich kombinace vás stejně nikdy neomrzí. Naučte se přípravě salsy guacamole, vepřového tacos ve vlastně vyrobené kukuřičné placce, buritto de pollo nebo churros. Užijte si kousek Mexika!

2190 Kč 

 

 

VAŘENÍ PODLE JAMIEHO OLIVERA

24. 3. nebo 19. 4. 2020

Jamie Oliver je známý jako šéfkuchař bez čepice a jeho recepty jsou oblíbené v celém světě. Naučte se přípravě vybraných pokrmů tohoto slavného anglického nadšence do gastronomie!

2490 Kč 

 

 

ITALSKÁ KUCHYNĚ

29. 3. 2020 – kurz je vyprodán

Gastronomie inspirovaná Itálií je oblíbená v celém světě. Na tomto kurzu se naučíte výrobě vlastní pasty, objevíte kouzlo přípravy all dente, naučíte se několik druhů omáček a zjistíte, s jakým druhem těstovin je kombinovat.

2490 Kč 

STEAKY A OMÁČKY

19. 1. nebo 20. 1. 2020 – kurzy jsou vyprodané

Jak na přípravu steakového masa, které bude propečené tak akorát a potěší chuťové buňky (nejen) mužů, ale i žen? Na kurzu s Tomášem Černým se naučíte přípravě třech druhů steaků, několika druhů omáček a lahodných příloh.

2990 Kč 

 

 

KOUZLO 5 DRUHŮ MASA

 27. 4. 2020 – kurz je vyprodán

Jeden z nejoblíbenějších hostujících lektorů Tomáš Černý již po několikaté dorazí se svým kurzem Kouzlo 5 druhů masa! Tento kurz byl speciálně navržen pro všechny milovníky masa, kteří nechtějí v kuchyni trávit dlouhé hodiny. 

2990 Kč

VELKÁ PÁNSKÁ JÍZDA

16. 3 . nebo 17. 3. 2020

Kurz ryze pro mužskou společnost! Dámy, tento kurz je ideálním dárkem pro vaše muže, kteří holdují dobrému jídlu a pití. Na kurzu pod vedením Tomáše Černého si připraví chlapské pětichodové menu. Nebude chybět ani výběrový rum a whisky.

2990 Kč 

 

 

LETNÍ ŠKOLA GRILOVÁNÍ

3. 5. nebo 17. 5. 2020

První ze série outdoorových kurzů, který probíhá na venkovní zahrádce Bistrotéky Valachy je tady! Pod vedením zkušeného lektora si můžete vyzkoušet grilování na uhlí i na plynu. Připravte se na léto se vší parádou na jednom z květnových termínů!

2790 Kč

ČOKOLÁDOVÉ DEZERTY

28. 1. 2020

Šéfcukrářka Bistrotéky Valachy Tamara Adamčíková tvrdí, že čokoládu miluje, ale i nesnáší. Tato ingredience je famózní, ale někdy se s ní domluvit je kumšt i pro zkušeného cukráře. Seznamte se s čokoládou a jejími podobami na kurzu Čokoládových dezertů.

2190 Kč 

 

 

DEZERTY Z ODPALOVANÉHO TĚSTA MODERNĚ

25. 2. 2020

Mezi nejoblíbenější dezerty od cukrářů Bistrotéky Valachy patří poctivé větrníky s karamelem nebo věneček s ovocem. Naučte se, jak tyto tradiční dezerty připravit v moderní podobě pod vedením šéfcukrářky Bistrotéky Valachy Tamary Adamčíkové.

2190 Kč

TAJEMSTVÍ MAKRONEK

23. 3. 2020

Na tomto kurzu se podíváme na tajemství jednoho z nejznámějších francouzských dezertů – makronky. Vláčná uvnitř, ale zároveň křupavá na povrchu, plněná lahodným krémem různých chutí. Udělejte radost sobě i svým blízkým.

2190 Kč 

 

 

KURZ PEČENÍ FRGÁLŮ

12. 4. nebo 5. 5. 2020

Frgál je tradičním valašským koláčem, který nezklame na žádné rodinné oslavě ani jako dárek. Na tomto kurzu vedeném pekařkou a cukrářkou Resortu Valachy se naučíte ty nejlepší koláče, které vám budou závidět i vaše babičky. 

1790 Kč

JARNÍ ZELENINOVÝ KURZ

30. 3. 2020

Jednoduchý hummus se zeleninou, okurková polévka, lilkový salát s koriandrem, salát panzanella a další lehká a chutná zeleninová jídla v podání oblíbeného lektora Tomáše Černého. Vstupte do jarní sezóny s lehkostí a novou inspirací!

2490 Kč 

 

 

CHŘEST NA TALÍŘI

26. 4. 2020

Chřest patří v Česku mezi nejoblíbenější jarní zeleninu, která má v kuchyni mnohé využití. Objevte kouzlo této suroviny v salátu s jablky a mátou. Užijte si ho ve smažené podobě, v risottu nebo jako přílohu k dušené tresce. 

2490 Kč

RYBY A MOŘSKÉ PLODY

10. 3. 2020

Jsou dvě skupiny lidi – ti, kteří mořské plody milují a ti, kteří je moc v oblibě nemají. Pokud patříte do první skupiny, tak je tento kurz stvořený přímo pro vás. Připravte si ústřice, slávky na víně, mušle sv. Jakuba, chobotnici a mořského vlka!

2490 Kč 

 

 

PEČENÍ KVASOVÉHO CHLEBA

13. 1., 10. 2. nebo 9. 3. 2020

Za poměrně krátký čas si kvasový chléb Bistrotéky Valachy získal svoje jméno. Vy se jeho tajné receptuře můžete naučit pod vedením Lenky Molkové. Tento kurz je určen pouze pro 8 osob, což zajišťuje individuální přístup, prostor pro diskuzi a výměnu zkušeností.

1790 Kč 

 

 

Chcete být v obraze a mít nejžhavější novinky o nově vypsaných kurzech vaření mezi prvními?

Přihlašte se k odebírání newsletteru!


Zajímají mě informace o storno podmínkách


Kurzy, které již proběhly

 

 

Partneři Kuchařské školy Bistrotéka Valachy

 

 

Dilema: koupit, nebo nekoupit multifunkční parní troubu? 

Stále zvažujete pro a proti? Poznejte jedinečné vlastnosti multifunkčních parních trub Electrolux na vlastní kůži. Více informací naleznete na webových stránkách Electrolux.

Hledáte pomocnici do kuchyně? Vyzkoušejte si vaření v páře

Přesvědčte se o jedinečných vlastnostech multifunkční parní trouby v rámci kurzu vaření. Více informací naleznete na webových stránkách AEG.