Škola vaření


 

​​​​​​​​​​​​​​​

VÝROBA ČOKOLÁDOVÝCH PRALINEK

27. 3., 10. 9. 2024​​​​

Chcete se naučit pracovat s kvalitní čokoládou? Pokud ano, tento kurz pod vedením lektorky Martiny Kynstlerové je pro Vás ten pravý.

3190 Kč


NOVINKA

KROK ZA KROKEM K BOŽSKÝM TARTALETKÁM​​​​​​

​​​​​2. 4. a 21. 5. 2024

Zažijte chuťový zážitek a naučte se péct tartaletky s Martinou Kynstlerovou! V našem kulinářském kurzu odhalíte tajemství přípravy dokonalých tartaletek a překvapíte tak své přátele nezapomenutelnými, vlastnoručně vyrobenými dezerty. Neváhejte a vstupte do světa sladkých dovedností s námi!

3390 Kč


INDICKÁ KUCHYNĚ III

8. 4. 2024

Chcete ochutnat kouzlo Indie? Naučíte se vařit autentické indické pokrmy a oživte svou kuchyni novými chutěmi. Přihlaste se ještě dnes a objevte tajemství indického kulinářského umění!

2190 Kč 


NOVINKA

SLANĚ A BOUBELATĚ​​​​​​

16. 4. a 17. 6. 2024​​​​​

Zúčastněte se kurzu Slaně a boubelatě s Martinou Kynstlerovou! Objevte nevšední kombinace chutí od slaných kynutých koblih po vertikální tartaletku a bagel s pomazánkou z pečených paprik a naučte se tvořit gastronomická mistrovská díla. Získejte dovednosti, které přetvoří vaření v zábavnou a lahodnou výzvu!

3390 Kč


NOVINKA

NEOBYČEJNÉ ZÁKUSKY, TAK TROCHU JINAK II​​​​​​

28. 4. 2024​​​​​

Rozviňte svou vášeň pro pečení a zkuste něco víc než jen obyčejné zákusky! Druhý díl neobyčejných zákusků Vám otevře brány do světa úžasných chutí. S Martinou Kynstlerovou, vítězkou pořadu Peče celá země, se naučíte, jak z obyčejných dezertů vytvořit nezapomenutelná mistrovská díla. Připravte se a dejte svým dovednostem prostor pro vzlet!

3390 Kč


INDICKÁ KUCHYNĚ I

 6. 5. 2024 

Objevte kouzlo kořením provoněné indické kuchyně, se kterou vás seznámí hobby lektorka Katarína Hladká. Její parketou vedle japonské kuchyně je právě indická gastronomie. Na kurzu se naučíte základní pokrmy, jejichž kombinaci se meze nekladou.

2190 Kč 


roman-paulus

 

KURZ VAŘENÍ S ROMANEM PAULUSEM

9. 5. 2024​​​

Šestinásobný michelinský šéfkuchař je znovu v naší Škole vaření! Buďte u toho a naučte se vařit podle jednoho z nejslavnějších českých šéfkuchařů.

Roman Paulus získal v roce 2012 jako vůbec první český šéfkuchař michelinskou hvězdu a v letech 2013 až 2017 ji ještě pětkrát obhájil. Teď bude tento top český šéfkuchař, aktuálně působící v Bistru Paulus a Lobster Catering v Olomouci, hostovat u nás ve Škole vaření.

Roman vás naučí připravovat skvostní telecí tatarák vitello tonatto, skvělou chřestovou polévku, pomalu prohřátého lososa s hráškovým krémem a panna cottu s jahodovým pyré.

4790 Kč


STEAKY A OMÁČKY II

 12. 5. a 13. 5.2024​​​​​​

Šéfkuchař Tomáš Černý pro vás připravil druhý díl kurzu steaků a omáček. Těšit se můžete na kuřecí supreme s bramborovým fondánem, kachní prsa pečená na 54 °C s páleným jablečným pyré a vepřovou plumu s mrkvovým pyré a bylinkovou omáčkou

3290 Kč

​​​​


​​​​

LETNÍ ŠKOLA GRILOVÁNÍ II 

 20. 5. 2024

Letní škola grilování se stala jedním z nejoblíbenějších kurzů naší školy vaření, a proto jsme pro vás připravili pokračování! I druhý díl kurzu proběhne na naší krásné zahrádce u zadního parkoviště Obchodního domu Zlín, kde budeme mít k dispozici speciální grily a veškeré potřebné vybavení.

2690 Kč


OD UCHA AŽ PO OCÁSEK

22. 5. 2024

Chcete objevit tajemství přípravy králíka a o čarujících chuťových kombinací? Právě jsme pro Vás připravili novinku ve škole vaření, kde se naučíte nejen na porcovat králíka, ale připravíte si ho na mnoha způsobů.

2990 Kč 


​​​​

ASIJSKÁ KUCHYNĚ (NEJEN) PRO VEGANY

3. 6. 2024​​​​

Představujeme nový kurz lektorky Kataríny Hladké, který ocení všichni příznivci veganské stravy. Katka si pro vás připravila veganské menu inspirované asijskou gastronomií. Na tomto kurzu se seznámíte a naučíte, jak si připravit veganské varianty oblíbených jídel, jako je aromatická polévka pho, poke bowl s tofu nebo tradiční indický pokrm. 

2390 Kč 


​​​​

KOUZLO CROISSANTŮ: CESTA K DOKONALÉMU KŘUPÁNÍ!

3. 4. 2024 - vyprodáno

5. 6., 2. 9. 2024​​​​

Chcete zažít vůni čerstvého těsta, které se pod vašimi rukami promění v křupavé, zlatavé croissanty?  

3190 Kč 


​​​​

LETNÍ ŠKOLA GRILOVÁNÍ - STEAKY NA GRILU

11. 6. 2024

28. 5. 2024 - vyprodáno

Máte rádi dokonale připravené steaky anebo milujete hamburgery? Pak je načase pozvednout své grilovací umění a stát se opravdovým mistrem v grilování!

Na kurzu budete připravovat menu z kvalitního masa od dodavatele Emifood, který dodává do vyhlášených restaurací Červený Jelen, Tři Knížata, Case de Carli či restaurace Mincovna.

Šéfkuchař Přemysl Kos pro vás připravil zajímavé menu z kvalitního masa.  Kurz proběhne venku na zahrádce Bistrotéky Valachy u zadního parkoviště Obchodního domu Zlín, kde budou umístěny speciální grily i veškeré potřebné vybavení.

2690 Kč


​​​​​​

TAJEMSTVÍ MAKRONEK

12. 6., 25. 9. a 23. 10. 2024

20. 3. 2024 - vyprodáno

Oblíbený kurz pečení makronek je zpět v nové podobě. Šéfkuchař Václav Kijonka alias "Mistr Vonka" poodhalí tajemství přípravy těch nejlepších makronek připravovaných pouze z kvalitních surovin.

2690 Kč 


Vánoční příprava humra

KURZ PEČENÍ KVASOVÉHO CHLEBA​​​​​​

16. 6., 15. 9., 29. 9. a 16. 10. 2024

23. 4., 5. 5. a 19. 5. 2024 - vyprodáno​​

Na kurzu pod vedením lektorky Lenky Molkové, která je vedoucí pekárny a obchodu Bistrotéky Valachy, se dozvíte jak upéct kvasový chléb v domácí troubě. Naučíte se postup přípravy základního kvasového pšenično-žitného chleba ve všech jeho fázích.

2190 Kč 


 

KURZ PEČENÍ FRGÁLŮ

19. 3., 10. 4.,17. 4.,15. 5. 2024 - vyprodáno

19. 6., 4. 9., 9. 10. a 13. 11. 2024​

Frgál je tradičním valašským koláčem, který nezklame na žádné rodinné oslavě ani jako dárek. Na tomto kurzu vedeném pekařkou a cukrářkou Resortu Valachy se naučíte ty nejlepší koláče, které vám budou závidět i vaše babičky. 

1790 Kč


THAJSKÁ KUCHYNĚ I

23. 6. 2024​​​​​​

Ocitněte se ve světě asijské kuchyně, kde se snoubí neodolatelné sladkokyselé chutě s výrazným nádechem chilli. Připojte se k nám a naučte se mistrovství tradičních thajských pokrmů pod vedením zkušeného šéfkuchaře Antonína Bradáče.

3290 Kč

​​​​


VIETNAMSKÁ KUCHYNĚ 

  27. 5. 2024 - vyprodáno

24. 6 a 9. 9. 2024

Vietnamská kuchyně je novinkou ve škole Vaření Bistrotéky Valachy. Šéfkuchař May Tran Hau Vás naučí jak připravit Nem rán (čerstvé letní závitky)  nebo Thịt kho tàu (vietnamský karamelizovaný bůček) .

3490 Kč 


NOVINKA

KURZ PEČENÍ DOKONALÝCH DORTŮ II

25. a 26. 6. 2024

​​​​​​​Přichystali jsme pro vás jedinečný zážitek - naučte se péct dort s kokosovým korpusem a svěžími náplněmi z manga a marakuji. Krok za krokem odhalíte tajemství spojení těchto lahodných ingrediencí a posunete své pečení na novou úroveň. Připojte se k nám a dejte svým dezertům vůni exotické dovolené!

3290 Kč 


THAJSKÁ KUCHYNĚ II.

1. 9. 2024

Čerstvé jarní závitky s krevetami, tradiční pálivá polévka Tom Yum Kai nebo kuřecí Satay jsou pokrmy, které neodmyslitelně patří k thajské kuchyni a specialitám lektora Antonína Bradáče.

3290 Kč 


NEOBYČEJNÉ ZÁKUSKY, TAK TROCHU JINAK​​​​​​

3. 9. 2024 

9. 4., 7. 5. - vyprodáno

​​​​​​

Co si zakousnout něco sladkého ke kávě nebo na oslavě oslnit přátele výborným dezertem? Právě pro vás jsme připravili novinku ve škole vaření, kde se s Martinou Kynstlerovou naučíte péct neobyčejné zákusky.

3190 Kč


KURZ PRO DĚTI: PŘIPRAV SI DĚTSKOU PÁRTY PRO KAMARÁDY! 

21. 4., 26. 5. a 2. 6. 2024 - vyprodáno,

8. 9. 2024 

Chcete, aby Vaše děti byly samostatné a naučily se péct? Tak právě pro Vás jsme připravili nový kurz, kde se naučí, jak si mohou samy připravit čtyřchodové menu na vlastní párty. 

1790 Kč 


 

KURZ VALAŠSKÉ KUCHYNĚ

 18. 9. 2024

Šéfkuchař Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích a valašský rodák Josef Tydlačka se představí Bistrotéce Valachy s tradičními valašskými specialitami, mezi nimiž nemůže chybět Kyselice, ovocné knedlíky a dojde i na tradiční výrobu halušek. 

2490 Kč 


KOUZLO 5 DRUHŮ MASA​​​​​​

22. 9. a  23. 9. 2024 ​​​

​​​Jeden z nejoblíbenějších hostujících lektorů Tomáš Černý již po několikáté dorazí se svým kurzem Kouzlo 5 druhů masa! Tento kurz byl speciálně navržen pro všechny milovníky masa, kteří nechtějí v kuchyni trávit dlouhé hodiny. 

3290 Kč


VELKÁ PÁNSKÁ JÍZDA 

 9. 6. a 10. 6. 2024 - vyprodáno,

20. 10. a 21. 10. 2024​​​​​​​

Další termíny oblíbené Velké pánské jízdy jsou opět tady! Na kurzu si pánové po úvodní degustaci rumu Pacto Navio připraví hovězí tatarák s parmezánovými chipsy, oblíbený burger dvojručák nebo steak s koňakovou omáčkou. Nebude samozřejmě chybět ani krevetové risotto a sladká tečka v podobě flambovaného ananasu s karamelem. Kurz je určen pouze pro pány. Ideální jako dárek pro vaše partnery, co říkáte dámy?

3290 Kč 

 

​​​​STEAKY A OMÁČKY

 24. 3. a 25. 3. 2024 - zrušeno

10. 11. a 11. 11. 2024​​​​

Hovězí filet neboli biftek, pepřová omáčka, král steaků mezi šéfkuchaři – vysoký roštěnec, holandská omáčka a její alternativy, Flap steak – neznámý steak s názvem Bryndáček, Máslová omáčka s lanýžem, Cajunské brambory, Míchaný listový salát s granátovým jablkem a medovým dresinkem. Staňte se hvězdou kuchyně.

3290 Kč


​​​​

INDICKÁ KUCHYNĚ II

5. 2. 2024 - vyprodáno​​​​

Objevte kouzlo kořením provoněné indické kuchyně, se kterou vás seznámí lektorka Katarína Hladká. V tomto díle kurzu se naučíte jak připravit to nejlepší kuřecí vindaloo doplněné o tradiční vegetariánský pokrm Palak Paneer. 

2190 Kč 


 

KURZ PEČENÍ DOKONALÝCH DORTŮ

13. 3., 29. 4. a 30. 4. 2024 - vyprodáno  

​​​U žádné slavnostní události nesmí chybět pořádný dort. Jak jej ale upéct, aby byl perfektně rovný, vysoký a dokonale potažený krémem, který zároveň i skvěle chutná?

3190 Kč 


 

ASIJSKÁ KUCHYNĚ I

7. 4. 2024 - vyprodáno

Oblíbený šéfkuchař Antonín Bradáč přichází s novým kurzem zaměřeným na asijkou kuchyni. Máte chuť naučit se krevety s wakame salátem nebo Massaman curry? Tak to jste na správném místě!

3290 Kč


​​​​​​

KURZ ITALSKÉ GASTRONOMIE

 14. 4. 2024 - vyprodáno

Gastronomie inspirovaná Itálií je oblíbená v celém světě. Na tomto kurzu se naučíte výrobě vlastní pasty, objevíte kouzlo přípravy al dente, naučíte se několik druhů omáček a zjistíte, s jakým druhem těstovin je kombinovat.

3190 Kč 


 

VELKÝ KURZ RISOTTA

15. 4. 2024 - vyprodáno​​​​​

Šéfkuchař Tomáš Černý si pro Vás připravil Velký kurz Risotta aneb jak správně připravit risotto a jeho varianty. Těšit se můžete na černé risotto s mořskými plody, Fregola risotto s rajčaty, Smažené Arrancini risotto se šafránem a mozzarellou nebo Risotto Aquarello ze stařené rýže a lanýžem.

2990 Kč


​​​

LETNÍ ŠKOLA GRILOVÁNÍ I.

14. 5. 2024 - vyprodáno

Pod vedením zkušeného lektora Přemysla Kose se budeme soustředit na přípravu několika grilovaných specialit, které budou návštěvníci moci v průběhu kurzu vychutnat. Tento nezapomenutelný zážitek se uskuteční v otevřeném prostoru na jižní straně Obchodního domu Zlín, což zaručí příjemné venkovní prostředí pro grilování a společné setkání.

2690 Kč


 

MODERNÍ ODPALOVANÉ TĚSTO

24. 4. 2024 - vyprodáno​​​​

Fúze české a francouzské cukrařiny ve třech různých zákuscích z odpalovaného těsta. Pod vedením cukrářky Lucie Cimburkové se naučíte, jak se takové těsto správně připravuje, jak si udělat božský slaný karamel a v neposlední řadě si vyzkoušíte několik receptů na složitější i úplně jednoduché krémy, které s odpalovaným těstem skvěle fungují.

2690 Kč

 

​​​​


THAJSKÁ KUCHYNĚ III

Připravujeme další termíny na rok 2024

Třetí díl thajské kuchyně šéfkuchaře Antonína Bradáče ocení především milovníci ryb. Hlavními chody jsou jarní závitky s krevetami a Mořský vlk v krustě s citrónovou trávou a limetkovými listy.

3290 Kč 


VELKÁ DÁMSKÁ JÍZDA

Připravujeme další termíny na rok 2024

Po úspěchu Velké pánské jízdy si šéfkuchař Tomáš Černý připravil speciální menu také pro dámy. Hovězí carpaccio, risotto s mořskými nebo Telecí ragú na paprice završené dezertem v podání Mousse z hořké čokolády s hnědým rumem, malinami a mandlovou drobenkou. Tento večer patří ženám!

3290 Kč


ČESKÁ KUCHYNĚ

Připravujeme další termíny na rok 2024

Zažijte nezapomenutelnou kulinářskou výpravu do srdce české kuchyně s naším šéfkuchařem Přemkem Kosem,  jehož trhaná hovězí líčka s koprovou omáčkou a křepelčím vejcem jsou vyhlášená široko daleko.

2490 Kč


 

RYBY A MOŘSKÉ PLODY

Připravujeme další termíny na rok 2024

​​​Na tomto kurzu, jenž je určený pro milovníky plodů moře, se pod vedením šéfkuchaře Přemysla Kose  naučíte jak připravit ústřice s šalotkovým vinaigrette, slávky na víně s domácí focacciou nebo mušle svatého Jakuba. Vrcholem menu je pak chobotnice a vlk v krustě s ratatouille.

2690 Kč


​​​​

VAŘENÍ PODLE JAMIEHO OLIVERA

Připravujeme další termíny na rok 2024​​​​

Vstupte s námi do světa kulinářské magie s kurzem vaření inspirovaným jedním z nejlepších – Jamie Oliverem! Připravte se na dobrodružství chuťových vjemů a kuchařských triků pod vedením zkušeného lektora Přemka Kose.

2690 Kč


CURRY ČTYŘ ASIJSKÝCH ZEMÍ

Připravujeme další termíny na rok 2024

Kurz, který představí základní filosofii curry, provede Vás Srí Lankou, Thajskem, Indií a Malajsií. Připravíte si curry pomocí směsí koření i curry pasty. Ochutnáte exotické chutě autentických surovin a přivoníte k čerstvým asijským bylinám. Kurzem Vás provede šéfkuchař Jiří Lhota. 

2990 Kč 


FRANCOUZSKÁ KUCHYNĚ

21. 5. 2024 - zrušeno

Představujeme nový kurz se šéfkuchařem Markem Lojdou, který je Ambassadorem Makro akademie od roku 2022. Zkušenosti sbíral nejen v ČR, ale i v zahraničí. Například v restauraci Paloma, v Mougines ve Francii, získal s týmem, ve kterém pracoval jako sous chef, druhou Michelinskou hvězdu. Na tomto  kurzu vaření  si pro vás připravil menu inspirované francouzskou kuchyní.

2990 Kč 


STREET FOOD LETEM SVĚTEM

Připravujeme další termíny na rok 2024

Šéfkuchař Jiří Lhota Vás v naší škole vaření vezme na cestu kolem světa, během které poznáte jak připravit nejikoničtější jídla typická pro různé kouty světa, ať už je to Tacos, Fish´n´chips, Lahmacun nebo Bahn mi.

3190 Kč 


 

DOKONALÁ PŘÍPRAVA ZVĚŘINY 

Připravujeme další termíny na rok 2024

Šéfkuchař Přemysl Kos představuje kurz pro milovníky zvěřiny. Nově část přípravy masa proběhne na venkovních grilech umístěných hned u vchodu do školy vaření.

2790 Kč 


PEČENÍ VÁNOČNÍHO CUKROVÍ ​​​​​

Připravujeme další termíny na rok 2024

Vánoce jsou tady a co by to byly za svátky bez vůně čerstvě upečeného vánočního cukroví? Pokud máte chuť se naučit upéct vánoční cukroví, máme pro vás jedinečnou příležitost! Kurzem pečení vás provede vítězka pořadu Peče celá země Martina Kynstlerová.

3490 Kč


JAPONSKÁ KUCHYNĚ I

Připravujeme další termíny

Lektorka tohoto kurzu má s japonskou kulturou několikaleté zkušenosti, které se neostýchá sdílet. Na tomto kurzu se seznámíte s tradičními japonskými pokrmy, které jsou neodmyslitelně spojeny s originální japonskou kulturou.

2390 Kč 


Kurzy jsou určeny pro osoby starší 18 let a probíhají ve speciální kuchyni, která je součástí Bistrotéky Valachy. Využijte dárkových poukazů jako vhodného dárku pro vaše blízké. Prosíme, dostavte se 15 minut před začátkem kurzu. Pro parkování lze využít přímo parkoviště před Obchodním domem Zlín. S veškerými dotazy se neváhejte obrátit na skolavareni@bistrovalachy.cz. Pokud máte zájem o soukromou či firemní školu vaření, cena se může lišit oproti našim vypsaným kurzům. Rozumíme tomu, že individuální potřeby a požadavky se mohou výrazně lišit, a proto jsme připraveni vytvořit nabídku přesně na míru vašim potřebám. Dárkové poukazy pro vás vystavíme do jednoho až dvou dnů společně se zálohovou fakturou.

Chcete být v obraze a mít nejžhavější novinky o nově vypsaných kurzech vaření mezi prvními?

Přihlašte se k odebírání newsletteru!


Zajímají mě informace o storno podmínkách


Partneři Kuchařské školy Bistrotéka Valachy

eta_logo

 

Tradiční český výrobce domácích spotřebičů. Přemýšlíte o novém kuchyňském robotu, mixéru či kávovaru? V eshopu Eta si rozhodně vyberete to pravé.

Vedle kuchyňských spotřebičů v Etě pořídíte i další domácí příslušenství. Od vysavačů a sušiček na prádlo až po holicí strojky a kulmy.

Tescoma | Olympia Brno

Tescoma je český výrobce a prodejce kuchyňských potřeb se sídlem ve Zlíně. Tescoma výrobky se od založení v roce 1992 staly nedílnou součástí většiny domácností. 

Široký sortiment kvalitních výrobků Tescoma od hrnců přes, nože až po kuchyňské váhy naleznete na eshopu Tescoma.

 


Tescoma | Olympia Brno

Dilema: koupit, nebo nekoupit multifunkční parní troubu? 

Stále zvažujete pro a proti? Poznejte jedinečné vlastnosti multifunkčních parních trub Electrolux na vlastní kůži. Více informací naleznete na webových stránkách Electrolux.

 

Tescoma | Olympia Brno

Hledáte pomocnici do kuchyně? Vyzkoušejte si vaření v páře

Přesvědčte se o jedinečných vlastnostech multifunkční parní trouby v rámci kurzu vaření. Více informací naleznete na webových stránkách AEG.