Škola vaření

Součástí konceptu Bistrotéky Valachy bude i škola vaření, která zahájí první kurzy v březnu 2019. V prostoru bistra hned nad kornuterií bude každý měsíc probíhat několik kurzů vaření ve speciálně vybavené kuchyni. Patříte mezi gastro nadšence, kteří se neostýchají aktivně zapojit do tvoření lahodných chutí a vůní? Nebo máte ve své blízkosti někoho, koho by kulinářský zážitek potěšil? Rezervujte si své místo na některé z našich kurzu vaření, nebo ho věnujte jak originální dárek.

Lektorujícími budou kuchaři Bistrotéky Valachy v čele s šéfkuchařem Lukášem Strnadem, ale i další osobnosti na poli gastronomie jako je šéfkuchař Antonín Bradáč nebo Tomáš Černý.

Na jaké další kurzy se můžete těšit?

 


KURZ THAJSKÉ KUCHYNĚ 

  • Termíny: 3. 3., 5. 5. 2019 – vyprodáno, nový termín: 9. 6. 2019
  • Začátek kurzu: 16:00
  • Délka kurzu: 3 – 3,5 hodiny
  • Úroveň: střední
  • Cena: 2790 Kč/osoba
  • Lektor: šéfkuchař Antonín Bradáč

Antonín Bradáč působí od roku 2007 do součastnosti jako Executive Chef, Central – Eastern Europe, ELECTROLUX s.r.o., Division  Food Service Equipment. Je spoluzakladatel týmu Czech Chefs a člen Electrolux Chef’s Academy. Může se pochlubit mnoha kulinářskými oceněními. K jeho největším úspěchům patří prvenství na světové kuchařské soutěži Thailand Culinary World Challenge v thajském Bangkoku, kde společně s kolegou Janem Davídkem získal zlatou medaili a ocenění pro absolutního vítěze soutěže, a to v disciplíně ,,vaření thajské kuchyně’“.

  • Menu: 4 chody
  1. Polévka - Tom Kha Kung – Pálivá polévka s krevetami, kokosovým mlékem a galangou
  2. Předkrm - Pla Salmon – Thajský salát s lososem a citronovou trávou
  3. Hlavní jídlo - Gaeng phed ped yang – Červené kari s kachnou,  liči a thajským lilkem, jasmínová rýže
  4. Dezert - Kao niaw ma muang  Lepivá kokosová rýže s mangem a mungo fazolky

OBJEDNAT DÁRKOVÝ POUKAZ, termín: 3. 3. 

OBJEDNAT DÁRKOVÝ POUKAZ, termín: 5. 3. 

REZERVACE na rezervace@bistrovalachy.cz


KURZ ITALSKÉ GASTRONOMIE - pasta, výroba vlastní pasty, pesta, základní omáčky

  • Termíny: 4. 3., nebo 5. 3. 2019
  • Začátek kurzu: 17:00
  • Délka kurzu: 3 – 3,5 hodiny
  • Úroveň: začátečníci, středně pokročilí
  • Cena: 2190 Kč/osoba
  • Lektor: Tomáš Černý

Tomáš Černý je šéfkuchař, který má za sebou více než 300 škol vaření například v Pražském kulinářském institutu nebo Laboratoriu a po sedm let vedl restauraci La Finestra in Cucina, ze které se stala jedna z nejuznávanějších italských restaurací v České republice.

  • Menu:
  1. Ukázka výroby čerstvé pasty
  2. Spaghetti Carbonara
  3. Linguine aglio alio, možno verze alle vongole
  4. Penne all´arrabbiata
  5. Rigatoni amatriciana
  6. Bazalkové pesto

OBJEDNAT DÁRKOVÝ POUKAZ, termín: 4. 3.

OBJEDNAT DÁRKOVÝ POUKAZ, termín: 5. 3.

REZERVACE na rezervace@bistrovalachy.cz


KURZ FRANCOUZSKÉ KUCHYNĚ

  • Termíny: 7. 3., 12. 5. nebo 17. 6. 2019
  • Začátek kurzu: 7. 3 a 17. 6. v 17:00, 12. 5 v 16:00
  • Délka kurzu: 3 – 3,5 hodiny
  • Rozsah: 3 chody
  • Úroveň: střední
  • Cena: 1990 Kč/osoba
  • Lektor: šéfkuchař Bistrotéky Valachy Lukáš Strnad

OBJEDNAT DÁRKOVÝ POUKAZ, termín: 7. 3. 

OBJEDNAT DÁRKOVÝ POUKAZ, termín: 12. 5. 

OBJEDNAT DÁRKOVÝ POUKAZ, termín: 17. 6. 

REZERVACE na rezervace@bistrovalachy.cz


KURZ PEČENÍ VELIKONOČNÍHO BERÁNKA

  • Termíny: 17. 3. 2019
  • Začátek kurzu: 16:00
  • Délka kurzu: 2 – 3 hodiny
  • Lektorka: pekařka a cukrářka Resortu Valachy Pavla Stoklasová
  • Úroveň: začátečníci
  • Cena: 1290 Kč

OBJEDNAT DÁRKOVÝ POUKAZ

REZERVACE na rezervace@bistrovalachy.cz


KURZ BISTROTÉKY VALACHY: JAK CHUTNÁ BISTRO

  • Termíny: 24. 3. nebo 20. 5. 2019
  • Začátek kurzu: 24. 3. od 16:00 a 20. 5. od 17:00
  • Délka kurzu: 3 – 3,5 hodiny
  • Lektor: šéfkuchař Bistrotéky Valachy Lukáš Strnad
  • Úroveň: střední
  • Cena: 1990 Kč/osoba

OBJEDNAT DÁRKOVÝ POUKAZ, termín: 24. 3.

OBJEDNAT DÁRKOVÝ POUKAZ, termín: 20. 5.

REZERVACE na rezervace@bistrovalachy.cz


KOUZLO 5 DRUHŮ MASA

  • Termíny: 26. 3. 2019
  • Začátek kurzu: 17:00
  • Délka kurzu: 3 – 3,5 hodiny
  • Úroveň: střední úroveň
  • Cena: 1990 Kč/osoba
  • Lektor: Tomáš Černý

Tomáš Černý je šéfkuchař, který má za sebou více než 300 škol vaření například v Pražském kulinářském institutu nebo Laboratoriu a po sedm let vedl restauraci La Finestra in Cucina, ze které se stala jedna z nejuznávanějších italských restaurací v České republice.

  • Menu:
  1. Kuřecí stehna s limetkami a chilli alla diavola
  2. Klasický roastbeef pečený při 90 stupních
  3. Vepřová panenka s proscuittem a šalvějí alla saltimbocca
  4. Telecí plátek na víně s citrony a rukolou
  5. Polpetone s ricottou, mátou a římským kmínem s dušenou zeleninou
  6. Ratatouille

OBJEDNAT DÁRKOVÝ POUKAZ

REZERVACE na rezervace@bistrovalachy.cz


KURZ POPULÁRNÍCH DEZERTŮ

  • Termíny: 27. 3. nebo 7. 4. 2019
  • Začátek kurzu: 27. 3. v 17:00 a 7. 4. v 16:00
  • Délka kurzu: 3 – 3,5 hodiny
  • Úroveň: střední úroveň
  • Cena: 1990 Kč/osoba
  • Lektor: Tomáš Černý

Tomáš Černý je šéfkuchař, který má za sebou více než 300 škol vaření například v Pražském kulinářském institutu nebo Laboratoriu a po sedm let vedl restauraci La Finestra in Cucina, ze které se stala jedna z nejuznávanějších italských restaurací v České republice.

  • Menu:
  1. Tiramisu
  2. Čokoládový mousse
  3. Panna cotta
  4. Cukrářský krém
  5. Bigne
  6. Créme brulée
  7. Cantuccini

OBJEDNAT DÁRKOVÝ POUKAZ, termín: 27. 3.

OBJEDNAT DÁRKOVÝ POUKAZ, termín: 7. 4.

REZERVACE na rezervace@bistrovalachy.cz


KURZ PEČENÍ CHLEBA

  • Termíny: 31. 3., 6.5. nebo 6. 6. 2019
  • Začátek kurzu: 31. 3. v 16:00, 6. 5. a 6. 6. od 17:00
  • Délka kurzu: 2 – 3 hodiny
  • Úroveň: začátečníci
  • Cena: 1290 Kč/osoba

OBJEDNAT DÁRKOVÝ POUKAZ, termín: 31. 3. 

OBJEDNAT DÁRKOVÝ POUKAZ, termín: 6. 5.

OBJEDNAT DÁRKOVÝ POUKAZ, termín: 6. 6. 

REZERVACE na rezervace@bistrovalachy.cz



KURZ VYKOŠŤOVÁNÍ A PORCOVÁNÍ KUŘETE

  • Termíny: 4. 4. 2019
  • Začátek kurzu: 17:00
  • Délka kurzu: 2 – 3 hodiny
  • Lektor: šéfkuchař Bistrotéky Valachy Lukáš Strnad
  • Úroveň: začátečníci
  • Cena: 1290 Kč/osoba

OBJEDNAT DÁRKOVÝ POUKAZ

REZERVACE na rezervace@bistrovalachy.cz


KLASICKÉ A MODERNÍ OMÁČKY

  • Termíny: 8. 4. 2019
  • Začátek kurzu: 17:00
  • Délka kurzu: 2 – 3 hodiny
  • Lektor: šéfkuchař Bistrotéky Valachy Lukáš Strnad
  • Úroveň: začátečníci
  • Cena: 1490 Kč/osoba

OBJEDNAT DÁRKOVÝ POUKAZ

REZERVACE na rezervace@bistrovalachy.cz


CHŘEST NA TALÍŘI 

  • Termíny: 29. 4. nebo 30. 4. 2019
  • Začátek kurzu: 17:00
  • Délka kurzu: 3 – 3,5 hodiny
  • Lektor: Tomáš Černý
  • Úroveň: střední úroveň
  • Cena: 2190 Kč/osoba

Tomáš Černý je šéfkuchař, který má za sebou více než 300 škol vaření například v Pražském kulinářském institutu nebo Laboratoriu a po sedm let vedl restauraci La Finestra in Cucina, ze které se stala jedna z nejuznávanějších italských restaurací v České republice.

Menu:

  1. Salát ze zeleného chřestu s jablky, mátou, dresinkem z javorového sirupu a piniemi
  2. Smažený chřest s dušenou šunkou a sýrem Fontina
  3. Klasické risotto s chřestem, křupavým chlebem a masacarpone
  4. Dušená treska s chřestem, vongolemi, chorizem a malými bramborami

 

OBJEDNAT DÁRKOVÝ POUKAZ, termín: 29.4.

OBJEDNAT DÁRKOVÝ POUKAZ, termín: 30.4.

REZERVACE na rezervace@bistrovalachy.cz


DOMÁCÍ PASTA 

  • Termíny: 15. 4., nebo 30. 5. 2019
  • Začátek kurzu: 17:00
  • Délka kurzu: 2 – 3 hodiny
  • Lektor: šéfkuchař Bistrotéky Valachy Lukáš Strnad
  • Úroveň: začátečníci
  • Cena: 1490 Kč/osoba

OBJEDNAT DÁRKOVÝ POUKAZ, termín: 15. 4.

OBJEDNAT DÁRKOVÝ POUKAZ, termín: 30. 5.

REZERVACE na rezervace@bistrovalachy.cz



FRGÁLOVÁ MANUFAKTURA

  • Termíny: 25. 4., nebo 16. 6. 2019
  • Začátek kurzu: 25. 4. od 17:00 a 16. 6. od 16:00
  • Délka kurzu: 2 – 3 hodiny
  • Lektorka: pekařka a cukrářka Resortu Valachy Pavla Stoklasová
  • Úroveň: začátečníci
  • Cena: 1290 Kč/osoba

OBJEDNAT DÁRKOVÝ POUKAZ, termín: 25. 4.

OBJEDNAT DÁRKOVÝ POUKAZ, termín: 16. 6.

REZERVACE na rezervace@bistrovalachy.cz


 

Dilema: koupit, nebo nekoupit multifunkční parní troubu? 

Stále zvažujete pro a proti? Poznejte jedinečné vlastnosti multifunkčních parních trub Electrolux na vlastní kůži. Více informací naleznete na webových stránkách Electrolux.

Hledáte pomocnici do kuchyně? Vyzkoušejte si vaření v páře

Přesvědčte se o jedinečných vlastnostech multifunkční parní trouby v rámci kurzu vaření. Více informací naleznete na webových stránkách AEG.