NOVĚ: Maso - maso - maso, 4.- 6. září 2020

Další akce Bistrotéky Valachy je tady! A tentokrát se můžete těšit na něco opravdu speciálního: víkend plný prémiového hovězího masa z českých chovů. Přijďte okusit chuť správně vyzrálého hovězího masa i nejvyhledávanější a nejcennější hovězí maso, které ve světě nemá obdoby - Wagyu.

Nově si speciality z masa zakoupíte i na prodejním pultě. Odneste si domů vynikající demi glace, hovězí klobásy a baby beef párky z farmy Rudimov (bez přidaných "éček" a dusitanů),  farmářská a kukuřičná kuřata, nebo vepřové výpečky na kmíně.

Na co se můžete těšit?

  • NÁŠ TIP: speciality ze stařeného masa Wagyu - císařského japonského skotu proslulého masem nezaměnitelné chuti a kulinářských kvalit, které vyniká mimořádnou křehkostí a šťavnatostí a je typické svým rovnoměrným mramorováním. Proces staření masa mu navíc dodá ještě větší křehkost a výraznější chuť - nutná rezervace předem! (informace níže)
  • steaky z hovězího masa
  • tataráky z hovězího masa
  • přílohy a omáčky dle výběru

INFORMACE K REZERVACI WAGYU: Speciality ze stařeného masa Wagyu nabízíme pouze na základě rezervace předem do středy 2. 9. 2020, 9:00 na info@bistrovalachy.cz. 

Speciální nabídku si můžete vychutnat v pátek 4. 9. 2020 od 17:30, v sobotu a neděli 5. a 6. 9. 2020 od 11:30 do vyprodání. V tyto dny bude omezena nabídka ze stálého jídelního lístku (nebudou podávány např. burgery, reuben sendviče, tataráky dle denní nabídky, nebo smažené sýry).

Speciální nabídka je připravena i pro milovníky snídaně v podobě párků z čestru.

Rádi pro vás rezervujeme stůl (tel: 577 055 444 , e-mail: info@bistrovalachy.cz).

Masové menu si můžete vychutnat i v Baru 1931.

 


Speciální nabídka:

Hovězí maso z čestru - mokré zrání 30 dní:

  • Bryndáček....325 Kč/200 g
  • Květová špička....325 Kč/200 g
  • Veverka....325 Kč/200 g

Hovězí maso z čestru - suché zrání 50 dní:

  • Hovězí roštěná nízká....445 Kč/200 g
  • Hovězí roštěná vysoká....645 Kč/300 g
  • Hovězí svíčková 10 dní....595 Kč/200 g

  • Tatarák z loupané plece - suché zrání 50 dní (sůl Maldon, pepř, za studena lisovaný slunečnicový olej, na sucho opečená bageta....215 Kč/70 g
  • Carpaccio s wasabi majonézou a parmazánem, na sucho opečená bageta....215 Kč/140 g

České wagyu - suché zrání 50 dní:

(Grilování pouze rare a medium rare, bez omáčky. Pouze maso, sůl Maldon, pepř + příloha.)

  •  Květová špička....825 Kč/150 g
  • Podplečí....785 Kč/150 g
  • Holubička....745 Kč/150 g
  • Burger z wagyu s cibulovou majonézou a sýrem Comté....395 Kč/200 g

Telecí maso - mokré zrání 20 dní:

  • Vysoká roštěná....435 Kč/200 g
  • Zrcátko....295 Kč/200 g
  • Plec (Limousine steak)....315 Kč/200 g
  • Nízká roštěná....395 Kč/200 g

Přeštický vepř - suché zrání 5 dní:

  • Pavučinka (plátek pánevní, jemné vlákno mramorované tukem)....195 Kč/200 g
  • Kotleta s kostí (s vrstvou tuku)....195 Kč/300 g
  • Smažená vepřová žebra....265 Kč/400 g

Přílohy:

  • Hranolky smažené v hovězím loji....45 Kč
  • Vařený máslový brambor....45 Kč
  • Listový špenát....55 Kč
  • Pečené portobello....45 Kč
  • Vařený máslový kukuřičný klas....55 Kč
  • Pečené rajče býčí srdce....55 Kč

Omáčky:

  • Sladkokyselá chilli....25 Kč
  • Pepřová....25 Kč
  • Šalotková....25 Kč
  • Espresso....25 Kč
  • Bearnaise omáčka....25 Kč

Tip: Nezapomeňte si u prodejního pultu vyzvednout a odnést domů masové specialitky demi glace, hovězí klobásy, baby beef párky, farmářské a kukuřičné kuřata.

K menu si můžete vychutnat doporučená vína (1dcl):

  • Pinot noir Čtvrtě, Springer....65 Kč
  • Piano del Cerro Aglianico VIGNETI DEL VULTURE....65 Kč
  • Syrah Golden reserva TRIVENTO....65 Kč
  • Malbec Golden reserva TRIVENTO....95 Kč
  • Chateau du Barry Saint Emilion G. Cru DANIEL MOUTY....95 Kč