Nové menu: přivítejte jaro pořádnou porcí zdraví!

Ochutnejte odlehčenou jarní kuchyni Bistrotéky Valachy!

Konečně jaro na obzoru. Nadcházející roční období se nese ve znamení svěžesti a čerstvé energie – a to nejen „venku za okny“, ale i u nás v Bistrotéce Valachy. V kuchyni se dostávají ke slovu pokrmy plné vitamínů a čerstvosti, s důrazem na zdravou výživu. A tak i my nyní v  tomto duchu „odlehčujeme“ – přesvědčte se sami. 


Nové menu Bistrotéky Valachy

Pokrmům z nové sezónní nabídky, které je aktuální od začátku března, dominují lehké suroviny, čerstvá zelenina, ovoce, sýry jakožto oblíbená jarní surovina a také pokrmy z kvalitního masa v řadě zajímavých variací s důrazem na méně kalorické přílohy.


Co si nenechat ujít?

Hitem nového jarního menu je telecí ossobuco na estragonu.

  • Toto mladé, vysoce ceněné maso není v restauracích příliš časté, navíc v kombinaci s přílohou v podobě šafránového risotta jde o skutečnou lahůdku, kterou byste si neměli nechat ujít.

Těm, kdo nedají dopustit na kozí sýr, doporučujeme zapečené filo těsto se špenátem, kozím sýrem, ricottou a ořechy.


A kdo se těší na saláty a zeleninové pokrmy, má také z čeho vybírat:

  • DOPORUČUJEME: osvěžující salát s netradiční kombinací vodního melounu, sýru feta a máty, avokádo guanciale salát se špenátem, divokou brokolicí a pininovými oříšky, servírovaný na našem kvasovém chlebu, nebo rajčatové carpaccio ze tří druhů rajčat s bazalkou a sýrem burrata – jemnější obdobou mozzarely.

Milovníky ryb potěšíme pošírovanou bílou treskou (připravenou v páře), jejíž jemnou chuť doplňuje pivní majonéza a mačkaný cukrový hrášek.


Když už „těžší“ maso, tak alespoň s lehčí přílohou. V tomto duchu se můžete těšit na konfitovanou selečí roládu s kadeřávkem a topinambury nebo přeštickou vepřovou kotletu na grilu s šalotkovou omáčkou a pastynákovým pyré.
 


NOVINKA: sendvič Croque Monsier vystřídala Croque Madame se sázeným vejcem.


Hity roku 2019 zůstávají

Při přípravě nového menu jsme neopomněli ani na naše osvědčené „hity“, které přinášíme v mírně obměněné podobě.

V nabídce opět najdete tatarák, tentokrát servírovaný s pivní majonézou, burger nově plníme trhaným hovězím krkem z čestru. Nevynechali jsme populární smažený sýr na přepuštěném másle, reuben sendvič, rajskou omáčku s hovězí pečínkou, ani steaky z čestru.


Stálicí v naší nabídce FIT pokrmů jsou kournouty a vynikající polévky s našim kvasovým chlebem z Kornuterie.

DOPORUČUJEME: kuřecí stehenní řízky v cornflakes, těstovinový salát s mozarelou, olivami a rajčaty, těstovinový salát s mrkví a hráškem, pečenou zeleninu, pečenou červenou řepu či pečené brambory. 

 


NÁŠ TIP: svěží jarní pokrmy plné energie a vitamínů si u nás můžete vychutnávat od rána do večera (snídaně, svačiny, obědy a domácí večeře) 7 dní v týdnu! Na poctivou snídani se u nás můžete zastavit už v 7 hodin ráno. 


Nechejte si chutnat a užijte si krásné jarní dny!