Ryby a mořské plody v Bistrotéce Valachy: 25. - 27. 8. 2023

Léto je skoro u konce a s ním končí i prázdniny a rodinné dovolené. Přijďte si připomenout letní večery u moře a zastavte se k nám na mořské speciality, které pro vás budeme připravovat po celý víkend 25. - 27. srpna 2023.


Rádi pro vás rezervujeme stůl (tel: 577 055 444 , e-mail: info@bistrovalachy.cz).


Nabídka ryb a mořských plodů:

  • Slávky po italsku

  • Carpaccio z chobotnice, fenyklovo–rukolový salát

  • Krevety na bílém víně, česneku a hladkolisté petrželi

  • Grilované chapadlo chobotnice

  • Grilovaná leskyně skvrnitá

  • Mořský ďas na grilu

  • Grilovaný filet pražmy královské
     

ryby-morske-plody-bistroteka

Přílohy:

  • Fenyklovo-rukolový salát
  • Michaný listový salát s dijonským dresinkem
  • Vařené máslové brambory s pažitkou
  • Opečená francouzská bageta
  • Naše hranolky smažené v hovězím loji
  • Bramborové pyré
  • Šafránové risotto

Omáčky:

  • Aioli s uzenou paprikou
  • Holandská omáčka
  • Citronovo-šafránová omáčka
  • Bylinkové máslo

Speciální nabídku si můžete vychutnat v pátek 25. 8. od 14:30 do 21:30, v sobotu 26. 8. od 11:00 do 20:30 a v neděli 27. 8. od 11:00 do vyprodání. V tyto dny bude omezena nabídka ze stálého jídelního lístku. Nepodáváme reuben sendvič, kuřecí supreme s maltézskou omáčkou a smetanovým gratinem, steaky z čestru, burger s trhaným hovězím masem, chilli slaw a švestkovou majonézou. K tataráku podáváme pouze smažené topinky.


K menu si můžete vychutnat doporučená vína z vinařství Verýsek:

  • Sauvignon Blanc
  • Grüve
  • Veltlínské zelené
  • Neuburské

Vinařství Verýsek je malé vinařství z Velkých Bílovic, které vede zkušený cílevědomý vinař Tomáš Osička. Vinařství se zaměřuje především na typické odrůdy, které se v rodině pěstovaly od prvopočátků.


Vína, která u nás ochutnáte "na skleničku", můžete zakoupit v našem obchodě v rámci Centra moravských vín.

 

vino-na-sklenicku