Šneci – štědrovečerní tradice první republiky

Zpestřete si štědrodenní procházku a zastavte se ochutnat některou ze šnečích specialit. Šneci totiž patřili v Česku k vánoční tradici již za první republiky. Tuto pochoutku lidé vyhledávali při sváteční vycházce městem ve vybraných restauracích a lahůdkářstvích.

Přijměte naše pozvání na tradiční prvorepublikový gastronomický zážitek a užijte si pohodovou atmosféru a sváteční pokrm z nabídky šnečích specialit snoubený s vybranými víny. 

 

A jaké šnečí speciality se budou servírovat?

  • Silný hovězí vývar s armagnacem a šneky
  • Šneci s omáčkou bordelaise
  • Šneci po burgundsku

Nabídka šnečích specialit bude doplněna o nabídku bílých i šumivých vín.

Čas servírování: 24. 12. od 11.00 do 15.00

 


Silný hovězí vývar s armagnacem a šneky


Šneci s omáčkou bordelaise


Šneci po burgundsku

 

Nasajte prvorepublikovou atmosféru Vánoc v Bistrotéce Valachy a pokud toužíte po netradičním prožití Štědrého dne, tak s námi zůstaňte na večeři. Šéfkuchař Lukáš Strnad ve spolupráci se sommeliérem a vedoucím obsluhy Michalem Foltýnem vytvořili štědrovečerní degustační menu snoubené s vybranými víny.