Týden Baťa v Bistrotéce, 11. - 17. 9. 2023

Týden od 11. září je ve Zlíně opět zasvěcen baťovskému tématu. K tradiční akci Týden Baťa, pořádané Nadací Tomáše Bati, se letos připojujeme i my. Zatímco v sídle nadace, v Baťově vile, vás čekají besedy a prohlídky, u nás v Bistrotéce můžete ochutnat gastronomii baťovské doby.

Právě tady u nás na Obchodňáku, který nechal na začátku 30. let postavit Tomáš Baťa, byly ve své době nejen moderní obchody, ale ve vyšších poschodích také jídelny pro zaměstnance s celodenním provozem. Nabízely jednoduchá a typická česká jídla v duchu poctivé a syté domácí kuchyně. 

Od 11. do 17. 9. se v poledním menu můžete těšit na vybraná jídla, která se servírovala v baťovských jídelnách, např. hovězí maso s koprovou omáčkou, játra na cibulce, segedínský guláš nebo žemlovku. „Koprovka“ bude během Týdne Baťa mimořádně zařazena i do večerní nabídky.

Na své si přijdou i milovníci snídaní a také dezertů, při jejichž přípravě se naše cukrářky inspirovaly knihou 99 sladkých teček Marie Baťové. 

koprovka

 


drevak

 

Bar 1931

I v baru se můžete těšit na speciální nabídku. Od 11. do 16. 9. vám budeme míchat koktejly inspirované baťovským Zlínem. Ochutnejte třeba Dřevák, servírovaný v dřevěné dekoraci ve tvaru skutečné boty.

TIP: 15. 9. v Baru 1931 navíc chystáme Semafor párty (párty pro nezadané i zadané). >>Více info