Víkend s bílými lanýži 22.–24.11.2019

Bílý lanýž patří mezi nejvzácnější a nejdražší kuchařské suroviny světa. Nelze ho pěstovat, roste pod zemí a dá se najít jen s pomocí vycvičených psů nebo prasat. I proto se cena bílého lanýže pohybuje i okolo desítek tisíc korun za kilogram. Mezi gurmány jsou bílé lanýže pojmem. V pokrmech se používají ve velmi malém množství, přesto jim dodávají výraznou a specifickou chuť. Náš šéfkuchař Lukáš Strnad se na začátku listopadu vydá do oblasti italského Piemontu typického touto surovinou, aby pro vás získal bílé lanýže, na kterých si budete moci pochutnat o víkendu 22. až 24. listopadu v rámci speciálního tříchodového menu.


Základní tříchodové menu

  • zauzený kachní tatarák s foie gras
  • úzké nudle s ořechovým máslem, sušeným žloutkem a parmezánem
  • kaštanové brownies s pošírovanou hruškou a coulis z lesních plodů

Cena

  •  495 Kč je cena základního menu bez bílých lanýžů
  • Finální cena menu se budu odvíjet od toho, kolika gramy bílého lanýže si budete chtít jednotlivé pokrmy dochutit tzn. Můžete si strouhaným lanýžem zpestřit klidně jen jeden chod nebo všechny. Cena bílých lanýžů bude upřesněna v listopadu podle aktuální nákupní ceny.
  • Standardní porce bílého lanýže obsahuje 3 – 5 gramů této suroviny

Termín a čas

  • víkend 22. až 24. listopadu 2019
  • denně od 14:30

Rezervace

  • Předrezervujte si své místo na této unikátní akci včas na e-mailu rezervace@bistrovalachy.cz 
  • V e-mailu, prosím, specifikujte na který den, na kolik hodin a pro kolik lidí byste rezervaci chtěli