Bílý lanýž patří mezi nejvzácnější a nejdražší kuchařské suroviny světa. Nelze ho pěstovat, roste pod zemí a dá se najít jen s pomocí vycvičených psů nebo prasat. Mezi gurmány jsou bílé lanýže výjimečnou specialitou a jeho cena se pohybuje i okolo desítek tisíc korun za kilogram.
A vy máte jedinečnou šanci právě tuto delikatesu ochutnat 18.-19. listopadu v Bitrotéce Valachy. Těšit se můžete na čerstvé a vzácné bílé lanýže přímo z Piemontu, pro které se do Itálie osobně vydali naši kuchaři. Přidat si je budete moci na tradiční pokrmy z našeho jídelního lístku i denního obědového menu. K čemu je doporučujeme?
V pokrmech se bílé lanýže používají ve velmi malém množství, přesto jim dodávají výraznou a specifickou chuť. Cena 150 Kč/g.
Pokrmy doporučujeme snoubit s červeným vínem Silvano Bolmida Barolo Bussia Vigna Fantini 2017 (hodí se zejména k tataráku nebo kachnímu srdci na smetaně) nebo champagne G.H. Mumm Réservée Blanc de Blancs (doporučujeme k vaječným pokrmům, těstovinám, rizotu, perličce, sýrům apod.)