Štědrovečerní degustační menu – 24. prosince

Prvním měsícem provozu Bistrotéky Valachy bude prosinec, měsíc, kterým tradičně rezonuje tematika Vánoc. Premiéra v oslavách svátků vánočních v Bistrotéce vyvrcholí přímo na Štědrý den 24. prosince. Šéfkuchař Lukáš Strnad ve spolupráci se sommeliérem a vedoucím obsluhy Michalem Foltýnem vytvořili štědrovečerní degustační menu snoubené s vybranými víny.

Na pětichodovém menu inspirovaném francouzskou gastronomií se bude servírovat:

  • Amuse boucheKapr s bramborovým salátem
  • Teplý předkrm: Vejce Meurette
  • Studený předkrmFoie Gras Crème Brûlée
  • Hlavní chodTreska, zelený čaj, řasa
  • DezertÎles flottantes

 

Co se skrývá za názvy některých pokrmů, kterými můžete zpestřit svůj Štědrý den a zažít Vánoce v netradičním gastronomickém duchu?


Vejce Meurette je ztracené vejce ve víně, které má své kořeny ve francouzském regionu vyhlášeném červeným vínem – Burgundsku.


Jako hlavní chod se bude podávat pošírovaná treskaomáčkou ze zeleného čaje a se salátem z mořské řasy.

 


Îles flottantes, neboli noky z bílkového sněhu v šodó, je dezert, který se skládá z vanilkové omáčky, ostrovu z našlehaných bílků a karamelové koule.

 

Termín, čas a místo podávání degustačního menu:

24. prosince od 17.00 do 20.00 v restauraci Bistrotéky Valachy

 

Cena degustačního menu i s víny*:

1.990 Kč/osoba

*možnost výběru speciálních nealkoholických drinků místo vín

 

Rezervujte si své místo na rezervace@bistrovalachy.cz.

Pořadatel si vyhrazuje právo potvrdit konání akce do 18. 12. 2018. Možnost změn vyhrazena.

 

Pokud byste přeci jen chtěli dát přednost štědrovečerní tabuli v pohodlí domova, ale toužíte po malém zpestření v tento slavnostní den, tak se zastavte v dopoledních a odpoledních hodinách na nabídku šnečích specialit. Šneci totiž patřili v Česku k vánoční tradici již za první republiky. Tuto pochoutku lidé vyhledávali při sváteční vycházce městem ve vybraných restauracích a lahůdkářstvích.