Tradiční šnečí speciality na Štědrý den ZRUŠENO

 

Z důvodů nařízení vlády musíme bohužel akci Tradiční šnečí speciality na Štědrý den zrušit. Nechceme vás ale o tuto delikatesu ochudit, proto šnečí menu přesuneme na nejbližší možný termín. Namísto Štědrého dne si tak pochutnáme na šnečích specialitách až po otevření restaurace.

Děkujeme za pochopení.

 

 

 

 

 

 


Už za první republiky se šneci podávali na Štědrý den. Považují se totiž za postní jídlo a lidé na ně v tento den chodili při odpoledních procházkách do vybraných lahůdkářství. Tento zvyk na spoustu let vymizel, začal se obnovovat až několik let zpátky. A díky za to! Tradice se musí dodržovat a byla by škoda si na Štědrý den nedopřát tuto delikatesu. 

Až se půjdete s rodinou na Štědrý den projít, nezapomeňte se zastavit k nám do Bistrotéky Valachy a vyzkoušet tento tradiční vánoční pokrm, který pro vás připravujeme již třetím rokem. Šneky pro vás budeme servírovat od 9:00 do 15:00, nebo do vyprodání.

Naši kuchaři pro vás připravili speciální šnečí menu, na kterém si dali obzvlášť záležet, aby vám tento vyjímečný den co nejvíce zpříjemnili:

  • Šneci po burgundsku s česnekovo-bylinkovým máslem, naše bageta
  • Šneci s bordelaise omáčkou*, šalotková omáčka z červeného vína, naše bageta
  • Šneci v silném hovězím vývaru s armagnacem** a šnečím kaviárem
  • Vánoční paštika pečená v těstě "Pâté en croûte" s kachním masem, šneky a datlemi

* Bordelaise omáčka je vyrobena ze suchého červeného vína, kostní dřeně, másla, šalotky a omáčky demi-glace a je pojmenována po francouzském Bordeaux.

** Armagnac je nejstarší francouzský vinný destilám příbuzný s koňakem. Pochází z jihozápadní Francie a je považován za jeden z nejvalitnějších destilátů.

vanoce